Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az AstraZeneca-oltás fejlesztői szerint idővel náthavírus-gyengeségű lesz az új típusú koronavírus

888.hu

2021.09.23. 20:45

Az általános kutatási tapasztalat az, hogy a vírusok – párhuzamosan azzal, hogy terjedésük könnyebbé válik – veszítenek hevenységükből – jelentette ki Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem oltóanyag-kutató professzora.

 

Nincs ok annak feltételezésére, hogy a SARS-CoV-2 vírus virulensebb változatával kell majd szembesülnünk”

– hangsúlyozta Gilbert professzor, akinek II. Erzsébet királynő az idén a lovagi cím női megfelelőjének számító, a Dame előnév viselésére jogosító címet adományozta a koronavírus elleni oltás kifejlesztésében játszott szerepéért.

Dame Sarah Gilbert hozzátette: ez azt is jelenti, hogy az új típusú koronavírus által okozott megbetegedések folyamatosan mind enyhébbé válnak.

A vírus lassú, sodródásszerű genetikai változásait észleljük, és mindeközben fokozatosan felépül az immunitás a lakosságon belül, ugyanúgy, ahogy az más, szezonális koronavírus-fajták esetében is megszokott”

– fogalmazott az Oxfordi Egyetem vezető kutatója.

„Ezek a koronavírus-fajták okozzák a közönséges náthát is, és végül a SARS-CoV-2 is e náthavírusokhoz válik hasonlóvá”

– tette hozzá.

Sir John Bell, az Oxfordi Egyetem orvosi karának professzora, aki szintén az Oxford/AstraZeneca-vakcina kifejlesztésének egyik irányítója volt, a The Times és a The Sunday Times című brit lapokat gondozó kiadóvállalat rádióállomásának, a Times Radiónak nyilatkozva csütörtökön azt mondta, hogy Nagy-Britannia már túljutott a koronavírus-járvány legrosszabb időszakán, és a tél elmúltával „rendben lesznek a dolgok”.

Bell professzor kifejtette: várakozásai szerint jövő tavaszra alakul ki az a helyzet, amelyet kollégája, Sarah Gilbert nem sokkal korábban felvázolt.

Sir John kijelentette: a járvány pályáját tekintve az ország már most sokkal jobb helyzetben van, mint akár hat hónappal ezelőtt, és a brit állami egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomás jelentősen enyhült.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére