Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt fontos hír, amiről a baloldali média elfelejtett beszámolni neked a héten

Békési Marcell

2020.03.08. 19:45

Az ellenzéki média nem számolt be neked ezekről a hírekről, szóval mi megtesszük. Öt hír, amit félt lehozni a baloldal, mert lerombolta volna a gondosan felépített kártyavár-narratívájukat.

 

Index, HVG, 444, Mérce, Qubit, 24.hu és társaik.

1. Több mint egy hónappal később érkezett csak a koronavírus a migrációval kevésbé érintett régiókba

Ma Európában hússzor valószínűbb, hogy elkapod a koronavírust, mint Kínában, és ez főképp két ország felelőtlenségének köszönhető:

  • a Salvini híján radikális baloldalivá váló Olaszországnak,
  • és a macroni Franciaországnak.

Itthon viszont a HVG és az Index próbálják konkrétan és literálisan is vért izzadva megértetni az emberekkel, hogy

Orbán = BÉNÁZÁS,
Orbán = KORONAVÍRUS,
Orbán = HALÁL

– szól az egybites jelszó az olvasókhoz.

Például az olyan cikkekkel és erősen álhírgyanús hírekkel, mint például

  • hogy mekkora fejetlenség van mindenütt (nincs),
  • megszökött egy holland fertőzésgyanús férfi (nem volt fertőzött, és nem szökött meg),
  • hogy üresek a boltok polcai (nem azok),
  • nincs elég kézfertőtlenítő a patikákban (de, van),
  • vagy az orvosok nem kapnak utasításokat (de, kaptak, ráadásul laikusoknak is nyilvános volt).

Amellett a konklúzió mellett viszont valamiért minden objektív és független lap elmegy, hogy érdekes módon a migrációval kevésbé érintett országokba jóval később jutott el a járvány, szemmel láthatóan jóval védettebbek, mint nyugati társaik.

A cikk írásának pillanatában

a visegrádi országokban összesen sincs feleannyi megbetegedett sem, mint egyedül Ausztriában.

Vagy Svédországban, Belgiumban vagy Svájcban, vagy igazából szinte bármelyik nyugati országban.

Erre egy gyakori ellenérv, hogy persze, nagyobb városok vannak ott, több turista, ez az érv azonban közel sem valid, hiszen a jóval kevesebb turista által látogatott és a hazánknak megfelelő lakossággal rendelkező

Svédországban már 44 ember fertőződött meg azon az egyetlen napon, mikor hazánkban az első két fertőzöttet regisztrálták.

Mindezt ráadásul úgy, hogy Svédország népsűrűsége jóval kisebb, ráadásul tengerek és rénszarvasok által többnyire el van zárva az Európai Unió többi részétől.

Svédország

  • Lakosság: 10 millió fő
  • Népsűrűség: 26 fő/km2
  • Turizmus (Stockholm): 2,4 millió látogató/év
  • Első fertőzött: JANUÁR 31.

Magyarország

  • Lakosság: 10 millió fő
  • Népsűrűség: 110 fő/km2
  • Turizmus (Budapest): 3,8 millió látogató/év
  • Első fertőzött: MÁRCIUS 4.

Vagyis Magyarországnak úgy sikerült egy hónapig fertőzésmentesnek maradnia, hogy jóval nagyobb népsűrűség mellett jóval több turista is látogatja. Tényleg Orbán a hibás?

Úgyhogy én csak egy kérdést tennék fel mindenkinek:

Vajon akkor is ilyen szar helyzetben lenne az EU, hogyha Olaszországot Salvini, Franciaországot pedig Le Pen vezette volna a járvány kirobbanásakor?

– ismeretlen twitterező költői kérdése.

Keresd a mintázatot...

 

2. A Die Presse bocsánatkérése Orbántól

Miközben a függetlenobjektív média az elmúlt négy évben

  • szépen fokozatosan próbálta elbagatellizálni a migrációs fenyegetettséget, és
  • a valós helyzet bemutatása helyett (amit elmulasztott megtenni)
  • próbálta nevetség tárgyává próbálta tenni a magyar határkerítést és kormány migrációs politikáját,

úgy tűnik, hogy szerencsére egyre többen látják be nyugaton – sőt, még itthon is –, hogy borzalmasan nagyot tévedtek, és végig Orbánnak volt igaza.

Legutóbb az itthon is ismert Die Presse követte meg miniszterelnökünket, emellett a lap felszólította a nyugati politikusokat, hogy kérjenek bocsánatot Orbántól, mivel korábban a holokauszthoz hasonlították a határkerítést, az EU-ból való kizárását sürgették, valamint arroganciával kezelték.

Valójában a lap szerint:

Európa Németország vezetése alatt 2015-ben úgy cselekedett volna, mint Orbán, ahelyett hogy elítélte volna, akkor megkímélték volna az EU-t például a szélsőjobboldal felemelkedésétől, egy tucatnyi dzsihadista támadástól és a bevándorlási hullám hatalmas költségeitől.

 

Die Presse: Orbánnak volt igaza, bocsánatkérést érdemel

„Jobb később, mint soha„, ezzel a megjegyzéssel osztotta meg Facebook-oldalán Kovács Zoltán államtitkár, hogy a Die Presse cikke szerint a migráció veszélyeire figyelmeztető magyar kormányfőtől a magyar kormányt lenácizó Werner Freymann volt osztrák kancellárnak és a külső határok védelmét lehetetlennek értékelő Angel Merkelnek is bocsánatot kellene kérnie.

3. A Görögországot most ostromlóknak valójában csak 4 százaléka háborús menekült

Szintén az előző témához tartozik, hogy a balos sajtó nagyon rajta volt, hogy az egyébként 80-90 százalékban migrációellenes magyar lakosságot migránsbaráttá tegye.

A szépen felépített lépcsőzetes stratégia lényege, hogy nem az érkezők 96 százalékát kitevő gazdasági migránsokat mutatják be, hanem a 3-4 százaléknyi háborús menekültet.

Egyes sajtókatonák egészen a Száhel-övezetig képesek elmenni, hogy szerencsétlen éhező gyerekeket mutassanak – mivel ilyet nyilván nem fognak találni a magyar tranzitzónában –, és egyre-másra készültek az érzékenyítő videók síró migránsgyerekekről.

A helyzet az, hogy természetesen menekültek valóban vannak, és a szír polgárháború borzalmai is valósak, nem kell átesni a ló túloldalára, és ennek az ellenkezőjét állítani.

De amiről elfelejtettek beszámolni a balos kollégák, az az, hogy ezen bevándorlók mindösszesen 4 százaléka tényleges szír háborús menekült, 96 százalékuk afgán, afrikai, iraki és egyéb ázsiai gazdasági bevándorló.
Giorgos Gerapetris görög államminiszter mondta ki az illegális határátlépők kikérdezése és átvizsgálása után azt, amit a néhány pesti szerkesztőségen kívül valószínűleg már mindenki tudott:
Azok közül, akik illegálisan lépték át a határt, csak négy százalék érkezett Szíriából

Csak négy százalék a szír a görögországi menekültek között

„ Azok közül, akik illegálisan lépték át a határt, csak négy százalék érkezett Szíriából”- közölte Giorgos Gerapetris görög államminiszter az Euractiv beszámolója szerint. Hozzátette: a nagy többség Pakisztánból, Afganisztánból, és a szubszaharai régióból jött, és sokan közülük folyékonyan beszélnek törökül, ami azt jelenti, hogy már régóta Törökországban tartózkodtak.

4. Fű alatt kényszerítené a tagállamokra néhány brüsszeli politikus a szivárványcsaládokat és a genderelméletet

Míg az európai közvélemény azzal volt elfoglalva, hogy ne haljon bele a koronavírusba vagy a migránsinvázióba, addig Brüsszelben sem voltak restek az elvtársak:

  • először a Momentum európai pártcsaládja dolgozott ki egy 10 pontos programot, aminek az elsődleges célja, hogy azon országokban is a bizottság felügyelhesse az LMBTQ-ügyeket, amelyek lakossága ezt látványosan nem akarja. Többek között uniós forrásokból tartanának LMBTQ-felvilágosító-órákat, szankciókat helyeznének kilátásba az „transzfób” államokra – többek között olyan komoly szintre emelnék a genderjogokat, hogy azzal a hetes cikkelyt is életre lehetne hívni.
  • A másik komoly támadás a már hírhedt cseh genderbiztostól, Vera Jourovától érkezett, aki egy jogi trükkel szeretné elvenni a lehetőséget a tagállamoktól, hogy a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként értelmezzék.

5. Kábé évi egymilliárd forinttal drágábbak a balos polgármesterek Budapestnek, mint a jobboldaliak

Az ötödik hírrel egyben egy remek Facebook-oldal ajánlás is érezik.

A Számok – A baloldali hírek ellenszere oldal már ideje – én november környékén találtam rájuk – remekebbnél remekebb statisztikákat közöl, ráadásul teszi ezt jól érthető, informatív képekkel és infografikákkal, amivel bármelyik politikai vitát rövidre lehet zárni néhány megosztással.

Ezen a héten egy remek összesítést készítettek arról, hogy mennyivel többe kerülnek a baloldali polgármesterek Budapesten, mint jobboldali társaik.

A Facebook posztot egyben megosztom, és lehet lájkolni és bekövetni az oldalt, mert megérdemlik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére