Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitiltották a Facebookról a tálibokat

888.hu

2021.08.18. 11:15

A Facebook hivatalosan is kitiltotta a tálibokat a platformjáról, miután terrorista szervezetnek minősítette a csoportot. Ismert: a tálibok évek óta a közösségi médiát használják ideológiájuk terjesztésére.

 

Az amerikai törvények értelmében a tálibok terrorista szervezetnek minősülnek, így a Veszélyes Szervezetekre (Dangerous Organization) vonatkozó üzletpolitikánk alapján megtiltottuk számukra a szolgáltatásaink használatát. Ez azt jelenti, hogy a tálibok által, vagy a nevükben vezetett fiókokat eltávolítjuk, illetve megtiltjuk dicsőítésüket, támogatásukat és képviseletüket is”

– közölte a Facebook szóvivője a BBC-vel.

A Facebook már hosszú évek óta veszélyes szervezetként határozta meg a tálibokat.

A szóvivő kiemelte, hogy felállítottak egy afgán szakértőkből álló csapatot is, amelynek tagjai jártasak a dari és a pastu nyelvekben, illetve ismerik a helyi állapotokat is. Az ő feladatuk lesz a betiltott tartalmak kiszűrése.

A szóvivő szerint a szabályzat a vállalat

minden platformjára vonatkozik, beleértve a közösségi média kiemelt hálózatát, az Instagramot és a WhatsAppot is.

Bár egyes értesülések szerint a terroristák a WhatsAppon továbbra is aktívan kommunikálnak egymással a végpontok közötti titkosításnak köszönhetően.

A Facebook szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy lépéseket tesznek, ha az alkalmazásban olyan fiókokat találnak, amelyek kapcsolódnak a csoporthoz.

Az elmúlt napokban górcső alá került a Twitter is, ugyanis

a tálibok szóvivői a platform segítségével tájékoztatták a több százezres követői bázisukat Afganisztán „visszafoglalásáról”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére