Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valótlan képet festenek a magyarországi választások megfigyelőiről

888.hu

2022.04.22. 16:30

Az Ordo Iuris közleményben reagált.

 

2022. április 13-án a Demokratikus Választások Európai Platformjának berlini központja hírlevelet küldött a közelmúltbeli magyarországi választásokról és arról, hogy a folyamatot független választási megfigyelőcsoportok monitorozták, köztük a lengyel Ordo Juris Jogi Elemző Intézet és a Collegium Intermarium Egyetem által vezetett csoport.

 

A Demokratikus Választások Európai Platformját anyagilag támogatja a német kormány és az Európai Unió, amely számos kérdésben vitában áll a magyar kormánnyal, és leplezetlen módon beavatkozott a magyarországi demokratikus folyamatba azzal, hogy a választásokat megelőző időszakban a magyar kormányt bíráló nyilvános nyilatkozatokat tett és pénzügyi szankciókat is foganatosított Magyarországgal szemben. A Platform emellett számos olyan szervezetet is magában foglal, melyeket az a Soros György irányít és/vagy finanszíroz, akinek szintén hosszú időre visszanyúló konfliktusa van a magyar kormánnyal.

 

Az első, „A választások utáni nyilatkozatok és jelentések” című fejezetben hamis vádakat fogalmaznak meg, amikor azt állítják, hogy a független megfigyelőknek „a választások jóváhagyása volt a céljuk”. Azt is sugallják, hogy „az Orbán-kormány hívta meg” a megfigyelőket, ami az Ordo Iuris Intézet és a Collegium Intermarium megfigyelői esetében valótlan. Emellett „elfogult választási megfigyelőknek” nevezték őket, ami szintén nem igaz.

 

Azt is állítják, hogy „az EBESZ ODIHR, az EBESZ Parlamenti Közgyűlése és a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO) nemzetközi megfigyelői tanúsították, hogy a választásokon indulók nem egyenlő feltételek mellett vetélkedtek, és elmosódtak a határok az állam és a Fidesz által vezetett kormánykoalíció között”. Nem vették észre a „határok elmosódását” az ellenzéki pártok és az Európai Unió között.

 

A hírlevél második része, mely „Az Európai Uniónak támogatnia kell a magyar civil társadalmat a demokratikus intézmények és a tisztességes választások megerősítése érdekében” címet viseli, felszólítja az Európai Uniót, hogy „ne nyújtson további pénzügyi támogatást a magyar kormánynak, különösen a pandémia utáni helyreállítási alap keretében.” Továbbá azt a javaslatot is megfogalmazza az Európai Unió felé, hogy „dolgozza ki a magyarországi civil szervezetek stratégiai és hosszú távú pénzügyi támogatásának modelljét a jövőbeli működőképességük és hatékonyságuk biztosítása érdekében”.
Ez a szakasz figyelmen kívül hagyja, hogy a választási részvétel meghaladta a 70%-ot, és a kormánykoalíció a leadott szavazatok abszolút többségét, 54 százalékát szerezte meg. További pénzügyi nyomásgyakorlásra szólít fel a magyar lakossággal szemben mindaddig, amíg a választók nem kezdenek el Berlin és Brüsszel kívánsága szerint, és nem saját meggyőződésüknek megfelelően szavazni.

 

Az eredeti közlemény ITT olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére