Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában tesztelheti az USA az új generációs fegyvereit

888.hu

2022.06.14. 16:10

Hatalmas mennyiségű fegyvert szállít az Egyesült Államok Ukrajnának.

 

Annak ellenére, hogy sem a NATO, sem az Egyesült Államok nem hadviselő fél az oroszok és az ukránok közti katonai konfliktusban, mégis rengeteg amerikai fegyver érkezik az ukránokhoz.

Hosszabb cikkben foglalkozik a Politico a fegyverszállításokkal.

Ebből az írásból kiderül, hogy az USA kongresszusa a múlt hónapban több mint 20 milliárd dolláros katonai támogatást hagyott jóvá Ukrajna felfegyverzésére egy 40 milliárd dolláros segélycsomag részeként annak érdekében, hogy a hadsereg szeptemberig fel legyen szerelve.

A cikk szerint azt állítják a védelmi ipar vezetői, lobbistái és a Pentagon néhány technológusa, hogy a Pentagon beszerzési rendszere még mindig nem forog elég gyorsan ahhoz, hogy a legújabb felszerelések kerüljenek a frontvonalba. Úgyhogy jelenleg a bürokrácia akadályait próbálják megugrani.

A Politico cikkének van egy olyan érdekes része is, melyben azt tárgyalják, hogy milyen lehetőséget jelent a védelmi ipar és az egész amerikai haditechnika számára.

„A Pentagon egyes technológiai vezetői pedig azzal érvelnek, hogy az ukrajnai tapasztalatok tanulságainak figyelembevétele fogja meghatározni, hogy a minisztérium hosszú távon képes lesz-e felvenni a versenyt más nagyhatalmakkal, például Kínával.” – írja a lap.

 

Az ukrajnai konfliktus lehetőséget nyújt az Egyesült Államok számára, hogy operatív tapasztalatokat szerezzen a kísérleti eszközök, például a csúcstechnológiás kommunikációs rendszerek használatával.”

 

– idézi a lap Margarita Konaevet, a Center for Security and Emerging Technology elemzési igazgatóhelyettesét és kutatóját.

Látható tehát, hogy az amerikai fegyverlobbinak kifejezetten jövedelmező a háború elhúzódása, hiszen így minél több fegyvert tudnak kipróbálni a csatatéren.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére