Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump viszi az elsõ fordulót

Sümeghi Lóránt

2016.01.22. 14:38

Soros György illúzióin kívül nem sok félnivalója van Donald Trump-nak, igencsak esélyes az elnöki cím elnyerésére.

Soros György illúzióin kívül nem sok félni valója van Donald Trump-nak, akár esélyes lehet az elnöki cím elnyerésére is.

A legfrissebb felmérések szerint több mint három százalékkal vezet a republikánus ingatlanmágnás Iowa államában, pártjának legnagyobb riválisával, Ted Cruz-al szemben.

Iowa államban tartják meg az időzónák alapján elsőként, az amerikai elnöki előválasztások úgynevezett előszobáját, amelyen az állam mind a 99 megyéjében az urnákhoz járulnak a szavazók. Iowa állam színe − a republikánusok esetén piros, a demokraták esetén kék − nagymértékben meghatározza a pártok jelöltjeinek kampányívét, ezért is olyan fontos az első állam megszerzése. 

Jelenleg a CNN által készített felmérés szerint Trump 36 százalékon áll, míg Cruz csupán mindössze 26 százalékon, amely jócskán kívül esik a statisztikai hibahatáron. Soros György félelme tehát abból a szempontból igazolt, hogy Trump jelenlétének nem csak a füstje nagy, hanem a lángja is.

Emellett a demokraták szénája sem áll úgy, ahogyan a volt First Lady szeretné. Ugyanis Iowa állam lakosai Hillary ellenfelét, Bernie Sanders személyét tartja alkalmasabbnak az előválasztást megelőző csatában. Clinton ugyanezen a felmérés alapján 43 százalékon, míg Sanders 51 százalékon áll.

Az Iowai szavazatok meghatározó szerepét jól tükrözi az, hogy a két utolsó elnök-jelölt, aki megnyerte az államot magának, később meg is nyerte az elnökválasztást is. E zek a jelöltek nem voltak mások, mint George W. Bush és a jelenlegi amerikai elnök, Barack Obama.

A következő állam New Hampshire lesz, ahol szintén Trump vezet a republikánusok körében,  hatalmas főlénnyel, mintegy 20 százalékkal. A demokratáknál itt sem áll jól Clinton helyzete, Sanders több mint 25 százalékot vert rá Hillary-re.

A jelek szerint Soros György nem követte eddig figyelemmel az eseményeket eléggé pontosan, hiszen Clinton olyan messze van az általa idézett földcsuszamláshoz hasonló győzelemtől, mint maga Soros a független, jóindulatú lelkiismeretességtől.

(Politico, CNN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére