Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is hurcolják Európába a migránsokat – újabb „civil” hajót foglaltak le az olaszok

MTI, 888.hu

2020.05.07. 06:45

Lefoglalták a spanyol Salvamento Marítimo Humanitario álcivil szervezet Aita Mari nevű hajóját a palermói kikötőben – közölte az olasz parti őrség. A „civilek” hajója 34 líbiai migránst szállított a járvány miatt lezárt palermói kikötőbe.

A hatóság a hajó legénységét, valamint utasait veszélyeztető műszaki és működési szabálytalanságokkal indokolta az intézkedést, csakúgy mint a Sea-Eye német nem kormányzati szervezet Alan Kurdi nevű hajójának keddi lefoglalása esetében.
A parti őrség szerint

annak az államnak a beavatkozására van szükség, ahol a hajókat regisztrálták

és a szabálytalanságok orvoslásáig mindkét jármű hatósági őrizet alatt kikötve marad.

Az Alan Kurdi április elején Líbia partjai előtt

146 migránst vett fedélzetére, akiket annak dacára Olaszországba vitt, hogy a római kormány április 7-én a járványhelyzet miatt elrendelte a kikötők lezárását.

A koronavírus-járvány miatt az embereket egy komphajón helyezték el a kéthetes karantén idejére. Az illegális bevándorlók időközben már partra szállhattak. A hajó a 17 fős legénységével a hétvégén köthetett ki a szicíliai Palermóban, ahol a parti őrség szakemberei átvizsgálták.

Az Aita Mari fedélzetén Olaszországba érkezett 34 migráns esetében hasonló intézkedéseket foganatosítottak az olasz hatóságok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére