Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorizmus támogatása miatt vádat emeltek egyetemisták ellen Hongkongban

888.hu

2021.08.19. 09:15

Terrorizmus támogatása miatt vádat emeltek négy egyetemista ellen Hongkongban csütörtökön egy olyan javaslat kapcsán, amely alapján szolidaritást vállaltak egy hongkongi rendőrt megkéselő férfival, aki tette után öngyilkos lett.

A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes kiadásában arról számolt be, hogy a Hongkongi Egyetem szerdán őrizetbe vett négy hallgatója között volt az egyetem hallgatói szakszervezetének elnöke és tanácstestületi elnöke.

A négy diák az első, akik ellen terrorizmus kapcsán emeltek vádat azóta, hogy Hongkongban tavaly június 30-án életbe lépett a pekingi központi kormányzat által megszavazott nemzetbiztonsági törvény.

A 18 és 20 év közötti hallgatók a múlt hónapban több mint harminc másik diákkal együtt részt vettek egy ülésen, amelyen megszavazták a vitatott előterjesztést. A javaslat szerint a hallgatói szakszervezet tagjai meggyászolják azt a férfit, aki július elején késsel súlyosan megsebesített egy hongkongi rendőrt, majd öngyilkos lett.

A szavazás értelmében a diákszövetség tagjai továbbá értékelik a támadó által meghozott áldozatot.

A SCMP azt írta, hogy a hongkongi rendőrség közlése szerint a július 7-én zajló ülésről készült biztonsági felvételeken, valamint a hallgatói szakszervezettől lefoglalt videófelvételen is látható, hogy a négy, őrizetbe vett hallgató felszólalt,

és elismerően méltatta a támadót, akit mártírnak neveztek, és „bátornak” írtak le.

A rendőrség továbbá azt is megállapította, hogy az ülés valamennyi részvevője a javaslat megvitatása előtt csenddel tisztelgett a támadó emlékének.

A rendőrség közölte: az interneten élőben közvetített ülésen elhangzott „politikai beszédek”, valamint a szavazás eredményeinek megosztása a közösségi oldalakon eleget tett azoknak a feltételeknek, amelyek alapján terrorizmus támogatásának megalapozott gyanúja merüljön fel.

A rendőrség az ülésen részt vevő többi diákot is kihallgatja majd a szavazásról, amelyen harmincan támogatták a javaslatot, ketten pedig tartózkodtak.

A nemzetbiztonsági törvény vonatkozó cikkelye alapján a terrorizmus miatt elítélt vádlottak öt és tíz év közötti szabadságvesztéssel sújthatóak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére