Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlimokra tekintettel átnevezi a Burger King a hamburgereit Dél-Afrikában

Sümeghi Lóránt

2019.09.12. 20:28

Bár mindössze kétszázaléknyi muszlim él a Dél-afrikai Köztársaságban, a Burger King úgy döntött, hogy átnevezi néhány termékét, hogy azok kevésbé sértsék az iszlám közösséget.

A döntés mögött valószínűleg a túlkompenzálás kényszere áll, ugyanis ezzel egy időben a gyorsétteremlánc bejelentette, hogy mostantól bacont is fognak bizonyos szendvicsek tartalmazni, szakítva eddig a „halal” vonallal, amely nagy népszerűségnek örvendett a muszlimok körében. A döntés értelmében azoknak a termékek, amelyek nevében szerepel a „hamburger” szó, a jövőben már csak „burger” néven fognak futni, elhagyva a „ham” előtagot, amely angolul sonkát jelent.

A tények nem igazán érdeklik a Burger Kinget

Nemcsak az hagyta hidegen a vezetőséget, hogy a standard hamburger húspogácsája eleve nem tartalmaz sertéshúst, hanem darált marhából készül, hanem az is, hogy a hamburger nevének eredete a német Hamburg nevezetű városhoz köthető, és nem a sonkához. Ráadásul a Burger King mindezt el is ismerte a egy sajtótájékoztató keretében, ám mégis azzal érvelt, hogy szerintük így kevésbé fogják ingerelni a muszlim fogyasztóikat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére