Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tankok, rakéták, robbanások – így zajlanak az orosz hadműveletek | VIDEÓK

888.hu

2022.02.24. 11:30

 

Amint arról beszámoltunk, Oroszország csütörtök hajnalban katonai műveleteket kezdett Ukrajna ellen. Az első hírek szerint az orosz támadás három irányból indult, ennek megfelelően szinte az összes ukrán nagyvárosból érkeztek videók. (Élő tudósításunk ITT érhető el!)

 

A hírek szerint

az oroszok stratégiai fontosságú létesítményeket kezdtek el bombázni, többek között repülőtereket és raktárakat.

 

Közben orosz földi egységek is bevonultak Ukrajnába.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint az előzetes információk alapján meghaladta a húszat az Ukrajnát csütörtökön ért orosz csapások halálos áldozatainak és sebesültjeinek a száma.

Megerősítette, hogy a

Kijev környéki Brovari településen lévő katonai városban a légicsapások következtében tűz ütött ki több épületben, az előzetes információk szerint egy személy életét vesztette, hatan sérüléseket szenvedtek.

 

A Donyeck megyei Mariupolban egy ember halt meg és kettő megsebesült. Más források szerint a városban egy gyermek és három felnőtt sebesült meg. Légitámadás érte a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Pogyilszk települést, ahol ennek következtében hatan meghaltak, heten megsebesültek és 11-en eltűntek.

Az északkeleti Szumi megyében lévő konotopi járásban tűz alá került egy személyautó, egy gyermek és egy nő sérült meg.

A tanácsadó felsorolt még több olyan katonai objektumot az ország különböző részein, amelyeket a belügyminisztérium operatív szerveinek értesülései szerint csapás ért, valamint egy hidat, azonban a személyi áldozatokról nem adott közre több információt.

 

Az ország középső részében lévő Cserkaszi megyében, Umany település központjába csapódott be egy orosz lövedék, aminek következtében egy ember életét vesztette és legalább öten megsebesültek – közölte Olkeszandr Szkicsko, a megye kormányzója. Az umanyi járásban, egy ottani laktanya körzetéből elkezdték evakuálni a lakosokat – tette hozzá a tisztségviselő.

 

Eduard Baszurin, a donyecki szakadárok népi milíciájának helyettes vezetője a Rosszija-24 televíziós csatorna műsorában arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg két szakaszparancsnoka arra kérte az önhatalmúlag kikiáltott donyecki népköztársaságot, hogy biztosítson számukra humanitárius folyosót, mert készek letenni a fegyvert.

Kijelentette, hogy az ukrán erők veszteségeket szenvednek, és ennek eredményeképpen a tisztek már most kezdik elhagyni egységeiket. A területen az 53. dandár egyik zászlóalja állomásozik. Két szakasz parancsnoka szerinte magára hagyta katonáit, nem tudják, mit tegyenek, máris azt kérik, hogy alakítsanak ki számukra humanitárius folyosót.

Készek letenni a fegyvert, átállni a mi oldalunkra és életben maradni”

– tette hozzá.

 

A hadműveletek megindulásával egy időben a közösségi médiát is ellepték a videók

A New York Times közzétett egy felvételt, amelyen orosz harci járművek kelnek át az ukrán határon. Az amerikai lap által hitelesített videót egy krími határátkelő biztonsági kamerája rögzítette.

Ezen a videón egy rakéta csapódik be Ivano-Frankivszk városának repülőterére. Híradások szerint a létesítményt a légicsapások megsemmisítették. A település mintegy 350 kilométerre fekszik Magyarországtól.

Hatalmas füstfelhő látható a nyugat-ukrajnai Vinnicja városánál. Valószínűleg egy lőszerraktárat ért találat.

Az Ukrajna észak-nyugati részén található Luck városát is rakétatámadás érte.

Így csapódtak be az orosz rakéták:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére