Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Horváth Tamás

2018.11.13. 21:01

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Jobbközép holland politikusok beadványt intéztek az amszterdami városvezetéshez, melyben többek között arra a kérdésre várják a választ, hogyan lehetséges az, hogy az önkormányzat nem tiltja be a hétről hétre megrendezett, zsidóellenes felhangoktól sem mentes, antcionista rendezvénysorozatot.

Legutóbb az verte ki a biztosítékot a hollandiai zsidó szervezetek és a zsidóság sorsáért aggódó holland politikusok körében, hogy a Dam téren megtartott Izrael-ellenes tüntetésen az Ismo névre hallgató, zsidóellenesnek és homofóbnak titulált holland rapper dalait bömböltették hangszórókból a szervezők.

Ismo régóta szálka sokak szemében, ugyanis egyik dalában például egy öngyilkos merénylőt éltet, aki Tel-Avivban robbantotta fel magát egy buszon; egy korábbi megszólalásában pedig azt hangsúlyozta, hogy a zsidókat jobban utálja, mint a nemzetiszocialistákat.

Az évek óta minden vasárnap megrendezett demonstráción gyakorta feltűnnek módosított izraeli zászlók: a Dávid-csillag volt már helyettesítve csótánnyal és szvasztikával is.

Az egyébként csak maroknyi tömeget vonzó tüntetéssorozat legutóbbi alkalma kapcsán – Ismo dalainak lejátszása mellett – az is borzolja kedélyeket, hogy egy, a Hamászhoz köthető, terroristának tartott férfi is feltűnt a résztvevők között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére