Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban megkezdődött az ünnepi zárlat a tartományhatárok lezárásával

888

2020.12.21. 17:30

Olaszországban leállították a tartományok közötti közlekedést a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hétfőn nulla órakor. A karácsonyi ünnepre és az újévre bevezetett korlátozások január 6-áig maradnak érvényben.

A tartományi zárlat előtti utolsó vonat a több régión áthaladó Milánó és Nápoly közötti járat volt, amely vasárnap késő éjszaka indult el. A vonatot a dél-olasz térségbe karácsonyra hazatérni akaró utasok szabályosan megrohamozták.
Hétfő nulla órától már csak munkavégzés miatt, valamint egészségi vagy más súlyos indokkal lehet egyik tartományból a másikba átlépni. Ugyanez vonatkozik a légiforgalomra és a közúti közlekedésre is, amely esetében többek között a sztrádakapuknál ellenőrzik az áthaladókat.

A tartományok határainak lezárása az első szigorításnak számít az ünnepi időszak korlátozásai közül. December 24-étől további szigorítás lép életbe, amely szintén január 6-áig tart, egész napos kijárási tilalommal, a kereskedelem és vendéglátás leállításával.
A koronavírus-járvány terjedése február 20-án kezdődött az északi Lombardia tartományban, Codogno város térségében. Attilio Fontana kormányzó hétfői sajtótájékoztatóján a tartomány története legnehezebb évének nevezte 2020-at.

A régió egyik legtekintélyesebb elismerését nyújtották át annak a két orvosnőnek, aki Codogno kórházában elsőként azonosította a SarCov2 vírust. A tízmilliós Lombardiában több mint 274 ezer fertőzöttek szűrtek ki, és több mint 22 ezer beteg halt meg. Az egész országban a szűrt fertőzöttek száma megközelíti a kétmilliót, a halottaké a 69 ezret.

Az egészségügyi tárca vasárnaptól lezárta az Olaszország és az Egyesült Királyság közötti légiközlekedést. A minisztérium közlése szerint az utóbbi napokban a London-Róma járat utasai között azonosították az első beteget az új típusú koronavírus fertőzőbb variánsával. A férfit a római katonai kórházban tartják ellenőrzés alatt. További három olasz bizonyult fertőzöttnek, aki a London-Palermo repülőjárattal érkezett Szicíliába.

Az Egyesült Királyságban élő és dolgozó mintegy 600 ezer olasz jelentős része hazatért az ünnepekre. Az utóbbi két hétben érkezőket arra kérték, azonnal jelentkezzenek a helyi egészségügyi központokban.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére