Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország fele muszlim lehet 2100-ra

Horváth Tamás

2019.09.12. 21:21

Amennyiben a mostani trendek folytatódnak.

Baljós elemzést hozott nyilvánosságra a FareFuturo nevű olasz think tank. A jobboldali Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) párttal közösen készített tanulmány a tömeges bevándorlással kapcsolatos tendenciák és a nem őshonos olaszok rendkívül magas születési rátája alapján arra a következtetésre jutott, hogy ha minden így megy tovább, 2100-ra az olasz társadalom fele iszlám vallású lesz.

Giorgia Meloni: „Valójában õk Európa igazi ellenségei”

Itt az ideje újrahangolni az uniót, melyet a szuverén nemzetállamok szövetségére kell építeni.„ Bertha: Pártja, az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) a jobbközép koalíció tagjaként vágott neki a tavalyi választásoknak, majd végül ellenzékbe kényszerült. Milyen célkitűzésekkel kezdtek neki a parlamenti munkának? Meloni: Jelen pillanatban egy természetesnek aligha nevezhető koalíciónak lehetünk a szemtanúi Olaszországban, melynek két pártja [...]

A riport szerint az Appennini-félszigeten és csatolt elemein élő külföldi származású emberek 30 százaléka már most is az iszlám követője, csak a 2018-as évben 127 ezerrel nőtt a számuk, miközben a keresztényeké 145 ezerrel csökkent.

A tanulmány szerzői kitérnek rá, hogy tíz Olaszországba érkező migránsból nyolc muszlim, akiknek a születési rátájuk is jóval magasabb, mint az őshonos olaszoké:

egy muszlim nő átlagosan kétszer annyi utódot hoz a világra, mint egy keresztény.

Az olasz nemzet drasztikus fogyása már régóta témát szolgáltat Itáliában, az ország statisztikai hivatala szerint 2065-re 10 százalékkal fog csökkenni a népesség (mindezt úgy, hogy a muszlimok társadalmon belüli arányszáma folyamatosan növekszik). Olaszország a Föld 223 országa közül csak a 212. legtermékenyebb: 1000 állampolgárra mindössze 8,6 születés jut.

Migránsok a római Colosseumnál – a jövő elkezdődött?

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője, korábbi belügyminiszter többször is hangsúlyozta az elmúlt években, hogy mekkora problémát jelentenek Olaszországban a bevándorlók, valamint az őshonos olaszok alacsony termékenységi mutatói. Salvini tavaly júliusban úgy fogalmazott:

Az a nemzet, amelyik nem képes gyerekeket szülni, halálra van ítélve.

Az olasz nemzet kilátásai a demográfia területén sem a legfényesebbek azóta, hogy a Liga helyét a bevándorláspárti Demokrata Párt (PD) vette át a kormánykoalícióban. A PD a bevándorlás ösztönzésével, illetve az olasz földön született migránsoknak alanyi jogon megadott állampolgársággal szeretné megállítani a népességfogyást, nem pedig az őshonos olasz családok támogatásával.

Az aktuális olaszországi belpolitikai helyzetről szóló korábbi cikkünket IDE kattintva tudod elolvasni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére