Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Népirtásét 40 évet kapott Karadzsics

888.hu

2016.03.24. 20:18

11 vádpontból tízben bûnösnek találta és 40 év börtönre ítélte az ENSZ nemzetközi büntetõbírósága Radovan Karadzsics boszniai szerb politikust.

Szarajevó közel 4 éven át tartó ostromáért és az 1995-ös, 8000 muszlim férfi és gyermek halálát eredményező srebrenicai mészárlásért is felelősségre vonta az ENSZ bírósága Karadzsicsot. A bíróság a 2008-ban elfogott Karadzsics fejére olvasta a népirtás mellett a háborús bűneit és emberiség ellen elkövetett bűneit is, ezekért együtt 40 év börtönt szabott ki rá.
 
A most hetven éves Karadzsics a boszniai háború során nem kevesebbett tűzött ki maga elé, minthogy a Drina vidékét egy etnikailag tiszta, szerbek lakta vidékké változtassa, ha kell, a térség muszlim lakosságának teljes kiirtása árán is. Ennek érdekében például Srebrenicában minden egészséges bosnyák férfit és fiút tömegsírba lövetett. 1992-95 között minden, a szerb erők által elfoglalt területről kiűzte vagy megölte a horvátokat és a bosnyákokat. A bíróság ezen kívül kimondta: Karadzsics közreműködött Szarajevó ostromában és a szarajevói civilek elleni atrocitásokban.
 

(Wall Street Journal)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére