Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a Zöldek szavazói utaznak a legtöbbet repülővel

Pörge Béla

2019.07.21. 19:58

Úgy látszik, hogy a környezetvédelem és a kényelem közül inkább az utóbbit választják a zöldpárti szavazók.

Érdekes felmérést közölt a Focus a repülés és a politikai hovatartozás kapcsolatáról. A felmérést a Forschungsgruppe Wahlen nevű kutatóintézet készítette, a kérdés pedig az volt, hogy az elmúlt egy évben utazott-e repülővel a válaszadó. A repülési szokások mellett a politikai hovatartozást is vizsgálták.

A kép illusztráció

A felmérés szerint pont a Grünen (Zöldek) választói repülnek a legtöbbet, pedig a párt folyamatosan a klímavédelemmel kampányol, melynek része az is, hogy az emberek ne utazzanak repülővel, mert az súlyosan környezetszennyező módja az utazásnak.

A Grünen szavazóinak 46 százaléka repült tavaly, a második helyen a liberális FDP áll 45 százalékkal, míg a kormányzó CDU/CSU szavazóinak 40 százaléka utazott repülőgéppel az elmúlt egy évben. A legkevesebbet az AfD-sek repültek, a párt szimpatizánsainak csak a 26 százaléka választotta ezt az utazási formát.

Nem ez az első olyan eset, ami azt bizonyítja, hogy a környezetvédelem mellett hangosan kiálló balliberálisok nem hajlandóak lemondani a kényelmükről. Emlékezetes, hogy Cseh Katalin EP-képviselővé választása után azt hangoztatta, hogy vonattal fog Brüsszelbe járni, de már az első alkalommal repülővel utazott onnan haza.

 

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére