Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németek mégsem akarnak annyira leválni az orosz energiahordozókról?

888.hu

2022.06.15. 14:05

A német kormány próbálja megmenteni a Gazprom német leányvállalatát.

 

A Gazprom Germania, a Gazprom orosz energiaipari óriáscég németországi leányvállalata, amely az ukrajnai orosz inváziót követően állami ellenőrzés alá került, pénzügyi mentésbe fog, hogy elkerüljék az energiaellátási problémákat – jelentette be kedden a berlini kormány.

 

A németországi ellátás biztonságának biztosítása érdekében a német kormány hosszabb távon biztosítja a Gazprom Germania bizalmi irányítását, és hitel révén megvédi az Oroszország által bevezetett szankciók miatt nehézségekkel küzdő vállalatot a fizetésképtelenségtől.

– áll a hivatalos közleményben.

 

„Ezzel a megközelítéssel a szövetségi kormány megtartja befolyását a kritikus energetikai infrastruktúra ezen része felett, és megakadályozza, hogy az energiabiztonság veszélybe kerüljön.”
– folytatódott a közlemény, hozzátéve, hogy a kancellária, a gazdasági és a pénzügyminisztérium megállapodott a vállalat állami ellenőrzésének ez év szeptemberén túlra történő meghosszabbításáról.

 

Áprilisban Robert Habeck gazdasági és klímavédelmi miniszter bejelentette, hogy a Gazprom Germania vagyonkezelőjeként a német szövetségi hálózati ügynökség fog működni, azzal érvelve, hogy a lépés „elengedhetetlen” a vállalat által működtetett, szerinte „kritikus infrastruktúrák” miatt. Habeck akkor azt mondta, hogy ez egy „átmeneti megoldás”, amely szeptember 30-ig marad érvényben – írta meg a Politico.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy

a Gazprom 40 százalékkal csökkentette az Északi Áramlat-1 balti-tengeri gázvezetéken keresztül Németországba irányuló gázszállítás maximális mennyiségét.

Ennek oka a Gazprom szerint nem az orosz bosszú, hanem az, hogy a szankciók miatt egy kanadai cég nem tudja leszállítani gázkompresszor-egységet, ami szükség lenne ahhoz, hogy a gázszállítást tovább tudják folytatni.

Németország és Oroszország is azon van, hogy a szankciók ellenére is minél előbb újra tudják indítani a gázszállítást ezen a 40 százalékon is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére