Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel meghajolt Erdogan elõtt

Bertha László

2016.04.15. 15:28

A német kancellár, Angela Merkel pénteken bejelentette, hogy a török kormány kérésére eljárás indul a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant sértegetõ német humorista ellen.
BERLIN, 15:28

A német kancellár, Angela Merkel pénteken bejelentette, hogy a török kormány kérésére eljárás indul a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant sértegető német humorista ellen.

Merkel sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az eljárás megkezdése nem jelenti azt, hogy a kormány bűnösnek tartaná Jan Böhmermannt, a ZDF Neo közszolgálati televízió műsorvezetőjét. Angela Merkel szabadkozott, hogy a kormány nem is akar állást foglalni a kérdésben, hogy hol húzódik a vélemény és a sajtószabadság határa, az ezt lehetővé tevő jogszabályt pedig nem sokára eltörlik.

A kancellár azt is elárulta, hogy a kormányon belül vita bontakozott ki a törökök kérése kapcsán, de véleménye szerint az igazságszolgáltatás feladata dönteni.

Merkel hozzátette, hogy rengeteg török él Németországban és Törökországgal jó kapcsolatokat ápolnak. Ezt követően a kancellár egy finom bírálatot is megfogalmazott a török demokráciával kapcsolatban, hogy korlátozzák a sajtó- és a gyülekezési szabadságot, ez pedig „nagy aggodalomra ad okot”.

A humorista Erdogant többek között kecskékkel és kislányokkal hozta szexuális összefüggésbe.

(The Guardian, JF)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére