Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron meghívta Trumpot a francia nemzeti ünnepre

Horváth József György

2017.06.27. 22:48

Macron kedden folytatott telefonbeszélgetést az Egyesült Államok elnökével, akit feleségével együtt meghívott a július 14-i ünnepi díszszemlére - jelentette be az Élysée-palota.
PÁRIZS, 22:48

Macron kedden folytatott telefonbeszélgetést az Egyesült Államok elnökével, akit feleségével együtt meghívott a július 14-i ünnepi díszszemlére – jelentette be az Élysée-palota.

Franciaországban idén megemlékeznek arról is, hogy az Egyesült Államok száz évvel ezelőtt lépett be az első világháborúba.  

A keddi telefonbeszélgetésen a két elnök hangsúlyozta, hogy közös választ kell kidolgozni egy esetleges szíriai vegyifegyver-támadás esetére – közölte a francia elnöki hivatal.

Az Egyesült Államok hétfő este azzal vádolta meg Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét, hogy újabb vegyifegyver-támadásra készül, és kilátásba helyezett egy hasonló válaszcsapást, mint amilyet a 88 emberéletet kioltó áprilisi hán-sejkúni vegyifegyver-támadás után mértek a szíriai légitámaszpontra.

2013 augusztusában az amerikai hírszerzés adatai szerint több mint ezernégyszázan haltak meg egy Damaszkusz közelében történt vegyifegyver-támadásban, aminek következtében kis híján közös amerikai-francia beavatkozás történt. Barack Obama akkori amerikai elnök azonban ehelyett megállapodott Moszkvával a szíriai vegyifegyver-készletek leszereléséről.

Emmanuel Macron májusban Vlagyimir Putyin orosz elnököt fogadva kijelentette, hogy Franciaország akár egyedül is válaszcsapást mér Szíriára egy esetleges újabb vegyifegyver-támadás esetén.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére