Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kémkedhetnek egymás lakossága után

888.hu

2016.02.06. 12:28

Ebben egyezett meg az USA és Nagy-Britannia.
WASHINGTON, 12:28

Erről köthet nemsokára kétoldalú megállapodást az Egyesült Államok és Nagy-Britannia.

A két állam hírszerzése és rendőrsége a jövőben közvetlenül megkereshet médiavállalatokat egymás országában, hogy kikérje nyomozás alatt álló személyek emailváltását, illetve chat előzményeit – az erről szóló tárgyalásokra pénteken derült fény.

Kongresszusi felhatalmazás kell egy ilyen megállapodás megkötéséhez, ugyanakkor amerikai tisztviselők megerősítették a tárgyalások létrejöttét. A cél, hogy összehangolják a szabályozást és jogilag lehetővé tegyék az információszerzést.

Brit állampolgárok, bűnözők olyan amerikai tárhelyszolgáltatókat használnak, mint a Google, a Facebook vagy a Hotmail. Ezzel próbálják megnehezíteni a bűnüldöző szervek hozzáférését a kompromittáló adatokhoz, köztük terrorizmussal összefüggő bizonyítékokhoz.

Nehéz összeegyeztetni a magánélettel kapcsolatos egyéni szabadságjogokat és a kormányok rendészeti, terrorelhárítási céljait. Ugyanakkor a nagy nemzetközi vállalatok arra kérték a kormányokat, hogy foglalják egységes, átlátható keretrendszerbe az adatok kikérésének jogi szabályozását.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére