Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól megszedik magukat az oroszok a háború alatt

888.hu

2022.06.13. 13:40

Oroszország 93 milliárd eurót keresett a fosszilis tüzelőanyagok exportjából az ukrajnai háború első 100 napja alatt, a legtöbbet az Európai Unióba küldte, és az átlagos exportár 60%-kal magasabb volt, mint tavaly – derült ki egy új kutatásból.

 

A független, finnországi székhelyű Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) jelentése szerint az EU a háború első 100 napja alatt Oroszország fosszilis tüzelőanyag-exportjának 61%-át, mintegy 57 milliárd euró (60 milliárd dollár) értékben vette át.

A legnagyobb importőrök Kína (12,6 milliárd euró), Németország (12,1 milliárd euró) és Olaszország (7,8 milliárd euró) voltak az Agence France-Presse által ismertetett jelentés szerint.

 

Oroszország fosszilis tüzelőanyagokból származó bevételei első helyen a nyersolaj értékesítéséből származnak (46 milliárd), ezt követi a vezetékes gáz, az olajtermékek, a cseppfolyósított földgáz (LNG) és a szén.

A fosszilis tüzelőanyagok árának globális emelkedése tovább töltötte a Kreml kasszáját, és az exportbevételek rekordmagasságot értek el.

A CREA szerint Oroszország átlagos exportárai mintegy 60%-kal magasabbak voltak, mint tavaly.

Néhány ország, köztük Kína, India, az Egyesült Arab Emírségek és Franciaország is növelte a Moszkvától történő vásárlásait – tette hozzá a jelentés.

Lauri Myllyvirta, a CREA elemzője elmondta:

 

Mivel az EU szigorúbb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben, Franciaország növelte importját, így a világ legnagyobb LNG-vásárlójává vált.”

 

Mivel ezeknek a többsége spot-vásárlások, s nem pedig hosszú távú szerződések, Franciaország tudatosan dönt az orosz energia felhasználása mellett Moszkva ukrajnai inváziója után – tette hozzá Myllyvirta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére