Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó nagy bajban vannak: 6 millió háztartás maradhat áram nélkül a téli időszakban

888.hu

2022.05.31. 14:50

Lesznek gondok...

 

Hatmillió otthon maradhat áram nélkül Nagy-Britanniában, amennyiben Oroszország továbbra is korlátozni fogja – vagy akár leállítja – a gázszállítást több európai országba, súlyos energiahiányt okozva ezzel.

Bár az Egyesült Királyság általában nem importál energiát Oroszországból, számos közeli szomszédja, például Németország nagymértékben függ az orosz energiától, és ha ez a forrás elapadna, az Egyesült Királyságban is hiányt okozhatna.

Ebben az esetben Nagy-Britannia nehezen tudna energiát importálni, mivel az exportőrök is vészhelyzetbe kerülnének, és leállítanák a kivitelüket. Ha az Egyesült Királyságban a gáztüzelésű erőművek bezárásra kényszerülnek, villamosenergia-hiány következne be.

 

Ez az előrejelzés a kormányhivatalok által készített és a The Times of London által nyilvánosságra hozott, úgynevezett „észszerű legrosszabb forgatókönyvben” szerepel, amely szerint „széleskörű” gázhiányra lehet számítani, ezért több millió háztartás maradhat áram nélkül. A jelentés megjegyzi, hogy

az áramhiány valószínűleg átmeneti áramkimaradások formájában jelentkezne a reggeli és esti csúcskereslet idején.

Egy még rosszabb forgatókönyv szerint – amelyet a The Daily Telegraph szerint a kormány fontolóra vett –, ha Oroszország teljesen leállítja az Európába irányuló gázexportot, az Egyesült Királyságban akár

három hónapig is eltarthat az áramkimaradás.

 

Bár Nagy-Britannia képes felkészülni erre az előrelátható eseményre, mivel az ország energiainfrastruktúráját évtizedek óta rosszul kezelik – többek között erőműveket és gáztárolókat zárnak be a zöld politika miatt –, a kormány legalább néhány alapvető lépést megtesz.

Kwasi Kwarteng üzleti miniszter már levelet írt a kormány által bezárásra kötelezett erőművek tulajdonosainak: fontolják meg, hogy nem zárnak be.

Az Egyesült Királyság utolsó három széntüzelésű erőművének, a nottinghamshire-i West Burton A és Ratcliffe on Soar, valamint az ulsteri Kilroot erőműnek 2022 és 2024 között kellene bezárnia. Nagy-Britannia utolsó nagy szénbányáit már 2020-ban bezártak, így a szén is importált energiahordozóvá vált.

 

A Hinkley Point B atomreaktor élettartamát is valószínűleg meghosszabbítják, hogy csökkentsék Nagy-Britannia importált energiától való függőségét.

Az Egyesült Királyság kormánya azt mondta, hogy

nyolc új atomerőművet fog építeni az elkövetkező években,

de ezek olyan nagyszabású, hosszú távú projektek, hogy nincs esély arra, hogy a jelenlegi helyzet megoldását elősegítsék.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére