Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Javul a helyzet Németországban, egyre kevesebb az új fertőzött

888, MTI

2020.06.09. 20:30

Egyre több németországi járásból és városból tűnik el az új típusú koronavírus.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) keddi adatai szerint nagyjából harmadukban legalább egy hete nem tártak fel új koronavírusos fertőzést.

A németországi közigazgatás 401 alapegysége – járások, városok – közül 123-ban egyetlen koronavírus-fertőzést sem jelentettek az RKI-nek az utóbbi hét napon. Ez 30,6 százalékos arányt jelent.

A járások, városok legnagyobb részében – 231 közigazgatási egységben – 100 ezer lakosra vetítve 5-nél kevesebb új esetet regisztráltak az utóbbi hét napon.

További 43 közigazgatási egységben 5 és 25 között van az utóbbi hét nap alatt feltárt fertőzések 100 ezer lakosra vetített száma. A fennmaradó 4 közigazgatási egységben 25 és 50 között van ez a szám.

A járványhelyzet javulása révén országszerte egyre több korlátozást számolnak fel.

A napokban a legtöbb tartományban a strandokat és az edzőtermeket is megnyitották, néhány tartományban mozik és színházak is működhetnek fertőzéshigiéniai óvintézkedések mellett.

A gyógyultnak minősülő, vagyis a fertőzésen már átesett igazolt fertőzöttek becsült száma 600-zal 170 200-ra emelkedett. A vírus okozta betegségben (Covid-19) 8711 regisztrált fertőzött halt meg, ez 37-tel több az egy nappal korábbinál. Mindennek alapján az úgynevezett aktív esetek, vagyis a vírussal még küzdő regisztrált fertőzöttek becsült száma 5600 körül van a 83,1 milliós országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére