Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Húsz évet kapott egy cseh férfi, mert a Donyec-medencében ukránok ellen harcolt

888.hu

2021.06.01. 21:12

Húsz évi szabadságvesztésre ítélte kedden egy prágai bíróság Martin Kantor 23 éves cseh állampolgárt, mert az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság fegyveres erőinek kötelékében az ukrán hadsereg ellen harcolt.

 

A bíróság szerint a fiatalember cselekedete terroristatámadásnak és egyben szervezett terroristacsoport tevékenységében való aktív részvételnek minősíthető.

Csehországban ez az első eset, amikor valakit ezekért a bűncselekményekért ítéltek el – mondta Martin Bíly államügyész újságíróknak. A bírósági ítélet még nem jogerős. Martin Kantort távollétében ítélte el a bíróság, mert nem tartózkodik Csehországban. Kantor védőügyvédje kliense szabadlábra helyezését követelte.

A vádirat szerint Martin Kantor 2015-ben utazott el Prágából Oroszországba, majd illegálisan a Donyec-medencében fekvő Luhanszkba került, ahol egyéves szerződést kötött a luhanszki fegyveres erők kötelékében történő szolgálatról. Mesterlövész-kiképzést kapott, és állítólag a harcokban is részt vett. A bíróság megállapította, hogy Kantor, aki valószínűleg jelenleg is Ukrajna területén él, legalább 2017 végéig szolgált a luhanszki fegyveres erőknél.

„A vádlott ellen megbízható bizonyítékokkal rendelkezünk a barátaival folytatott levelezéséből” – indokolta a bíróság döntését Jan Sott, a prágai bírói testület elnöke. Azt állította, hogy Kantor szimpatizált az oroszbarát szeparatistákkal, és segíteni akart nekik.

A hatályos cseh törvények szerint a terroristatámadásért 12 és 20 év közötti büntetés szabható ki. Kantor azért kapta a felső határt, mert a támadásokat egy szervezett terroristacsoport érdekében követte el – mutatott rá a bíróság.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére