Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa egymillió euróval segítette a rómaiakat

888, MTI

2020.06.09. 19:00

Egymillió eurót (344 millió forintot) ajánlott fel Ferenc pápa egy új jótékonysági kezdeményezés számára, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek segít Rómában.

A Gesu Divine Lavoratore elnevezésű alapot, amelyből elsősorban a munkájukat elvesztőket támogatják, a Caritas római szervezete kezeli majd – közölte kedden a római egyházmegye.

A pápa, aki nemcsak a világ 1,3 milliárd katolikusának vezetője, hanem Róma püspöke is, utóbbi minőségében adományozott a nélkülözőket segítő alapnak. Az egyházfő a római egyházmegyét a nevében irányító Angelo De Donatis bíborosnak címzett levelében kifejezte kívánságát, hogy az összeget a nélkülözők talpra állítására szánja.

Mint írta, olyanokon akar segíteni, akik elvesztették munkájukat, mert alkalmi munkából éltek vagy nem hosszabbították meg a szerződésüket, kisvállalkozók, háztartási munkavállalók vagy egyéni vállalkozók.

Sokan közülük anyák és apák, akik küzdenek azért, hogy ételt tegyenek a gyerekeik elé és a legalapvetőbb dolgokat biztosítani tudják számukra

- fogalmazott.

Ferenc pápa felszólította a közintézményeket, papokat és civil polgárokat, hogy vegyék ki részüket a jótékonyságból.

Minden római jó szívére apellálok

- hangsúlyozta.
De Donatis, akit szintén leterített a Covid-19 és több mint tíz napig volt kórházban, elmondta, hogy „nagyon hálás” a pápa adományáért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére