Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyvert vásárló dzsihadistákat vettek őrizetbe Spanyolországban

888.hu

2021.10.13. 21:40

Egy dzsihadista sejt három feltételezett tagját vették őrizetbe Barcelonában, társukat pedig Madridban. Egyikük merénylet elkövetéséhez akart gépkarabélyt vásárolni – közölte szerdán a spanyol rendőrség.

 

A terroristacsoport ötödik feltételezett tagja az őrizetbe vételek idején már börtönben raboskodott.
A spanyol hatóságok három bozótvágó kést és lőszert találtak a terroristák vezetőjének lakásán. A sejkként azonosított férfit 2016-ban egyszer már őrizetbe vették Törökországban, amikor az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez próbált csatlakozni egy konfliktusövezetben. Később Malajziába, Algériába is Tanzániába is ellátogatott, ahol az iszlamisták soraiba verbuvált új tagokat.

A spanyol rendőrség 2021 márciusában figyelt fel a férfira Barcelonában, ahol egy algériai fiatalokból álló tolvajbandával vette fel a kapcsolatot, akik aztán „erős radikalizálódás jeleit mutatták”.

A barcelonai Las Ramblas sugárúton 2017 augusztusában elkövetett, 16 halálos áldozatot követelő és több mint 150 sebesülttel járó gázolásos merénylet, valamint a cambrilsi terrortámadás után a spanyol rendőrség fokozott figyelmet szentel a dzsihadista csoportosulásoknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére