Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea újrakezdte a plutóniumgyártást

888.hu

2017.01.28. 14:58

A heves vitákat kiváltó jongbjoni reaktort újraindította az észak-koreai rezsim. A fegyverminõségû plutóniumot elõállító reaktort 2007-ben zárták be, az ENSZ felszólítására. Újabb szankciók a láthatáron.
JONGBJONG, 14:58

A heves vitákat kiváltó jongbjoni reaktort újraindította az észak-koreai rezsim. A fegyverminőségű plutóniumot előállító reaktort 2007-ben zárták be, az ENSZ felszólítására. Újabb szankciók a láthatáron.

Műholdfelvételek elemzése alapján egy washingtoni székhelyű agytröszt arra a megállapításra jutott, hogy a jongbjoni reaktort újra működésbe hozták, így valószínű, hogy a kommunista rezsim növelni szeretné plutónium készleteit – írja a DW.

A január 18-án készült felvételeken az látható, ahogy az elhasználódott fűtőelemeket kiemelik a reaktorokból és újakat helyeznek be.

Egy január 22-én készült felvétel tanúsága szerint meleg víz folyik ki a reaktorból egy kivezető rendszeren keresztül, ami arra utal, hogy a reaktort beindították"

– áll a jelentésben.

A dokumentum szerint, amelyet az USA-Korea Intézet (US-Korea Institute) adott ki, nem lehet megmondani, hogy mekkora a reaktor teljesítménye.

A korábbi években a kommunista ország nem adta fel atomprogramját, és emellett fokozottan koncentrált rakétái fejlesztésére is. Egyre több hírforrás erősíti meg, hogy a rezsim ismét rakétatesztre készül.

Eközben a dél-koreai hadsereg különleges hadgyakorlatot tartott. A dél-koreai és az amerikai katonák a közelharcot gyakorolták a télies időjárásban Pjongcsang közelében, ahol a 2018-as téli olimpiát is megrendezik majd.

Az észak-koreai állami média elítélte a "hadgyakorlatot" és válaszcsapással fenyegette meg a délieket.

A dél-koreai politikai vezetés egyre sürgeti az amerikaiakat, hogy rakétavédelmi rendszerüket terjesszék ki az országra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére