Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi hülyeséget még senki nem hordott össze, mint a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok most

Filipp Dávid

2020.02.26. 15:25

A demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok kedden a dél-karolinai Charleston városában, a CBS televízió által rendezett újabb tévévitán csaptak össze egymással, és bátran kijelenthetjük, hogy ennyi hülyeség még sosem hangzott el egy helyen.

A keddi esemény volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok tizedik országos tévévitája. Heten vettek részt rajta: Bernie Sanders szenátor, akinek vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében jelentősen megerősítette a múlt héten tartott nevadai jelölőgyűléseken elért győzelme, Pete Buttigieg, egy indianai kisváros volt polgármestere, Elizabeth Warren massachusettsi és Amy Klobuchar minnesotai szenátor, Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke, valamint Michael Bloomberg és Tom Steyer személyében két milliárdos is.

Megszokhattuk már, hogy ezeken a vitákon a jelöltek összevissza beszélnek, mindent megígérnek, amit csak el tudnak képzelni, de ami most történt, az elképesztően ciki volt. Vegyük sorra, hogy milyen hülyeségeket mondtak a demokrata párti politikusok.

Joe Biden: 2007 óta 150 millióan haltak meg lövöldözés miatt az Egyesült Államokban

A volt alelnök az egész kampány során félrebeszélt, azonban a mostani állítása egyszerűen abszurd. Gondoljunk csak arra, hogy az USA lakossága 2019-ben közel 330 millió fő volt, tehát Biden szerint az elmúlt tizenhárom évben lényegében fél Amerikát legyilkolták.

A Giffords Law Center nevű amerikai szervezet adatai szerint az Egyesült Államokban évente átlagosan 36 ezer embert gyilkolnak meg lőfegyverrel. A statisztika szerint 2017-ben regisztrálták a legtöbb gyilkosságot az elmúlt 40 évben: 39 773 incidens történt.

Az amerikai közegészségügyi hatóság (CDC) adatai szerint 2008 és 2010 között átlagosan nagyjából 2,5 millió ember halt meg az USA-ban, a fő okok között a szívbetegség, a rák, légzőszervi problémák és balesetek voltak. A halálozási adatok 2017-ben is hasonlóak voltak, ebben az évben 2,8 millióan haltak meg.

Elizabeth Warren: Terhesen rúgtak ki az első állásomból

A massachusettsi szenátor ezzel az állításával haknizik 2019 júniusa óta, azonban dokumentumok bizonyítják, hogy ez nettó hazugság.

Warren egy New Jersey-i állami iskolában oktatott az 1970/1971-es tanévben, és minden jel arra utal, hogy önszántából hagyta ott a munkahelyét, kirúgás nem történt.

Egy 2007-es interjúban ő maga mesélte el, hogy pontosan mi történt. A baloldali Jacobin című lapnak azt mondta, azért döntött a távozás mellett, mert nem voltak meg neki a megfelelő képesítései ahhoz, hogy beszédterapeutaként dolgozzon gyerekekkel.

„Visszamentem, hogy elvégezzem a képzést, de úgy gondoltam, hogy ez nem nekem való. Terhes voltam az első gyerekemmel, megszültem és otthon maradtam pár évig” – mondta.

A The Washington Free Beacon című lap által publikált korabeli jelentésből pedig kiderült, hogy a Warrent foglalkoztató iskola egy évvel meg akarta hosszabbítani a megbízatását, azonban ő nem élt a lehetőséggel.

Bernie Sanders: Az egészségügyi reformommal 450 milliárd dollárt spórolhat az állam

A vén komcsi a vita során egy tanulmányból szedte ezt a számot.

Azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a tanulmány vezetője, a Yale Egyetem professzora, Alison Galvani tanácsadóként dolgozott neki korábban, igaz állítólag fizetést nem kapott a munkájáért. Mindenesetre Galvani is részt vett a Medicare for All nevű Sanders-féle egészségügyi reform elkészítésében.

Független szakértők szerint azonban a Medicare for All megvalósítása 10 év alatt 70 billiárd dollárba kerülne, és 32,6 billiárdot ráadásul elő kellene teremteni hozzá valahonnan.

Sanders őrült ötletéről még a baloldali Washington Post is azt írta 2017-ben, hogy elképesztően sokba kerülne.

Sanderstől többször is megkérdezték, hogy honnan fogja előteremteni a pénzt az ötletéhez, azonban értelmes választ még egyszer sem sikerült adnia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére