Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhagyta az uniós csúcsot, és ismét karanténba vonult Ursula von der Leyen

888 / MTI

2020.10.15. 19:30

Önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután arról értesítették, hogy egyik munkatársának koronavírus-tesztje pozitív lett – erről maga az EB elnöke számolt be Twitter-oldalán közzétett üzenetében.
Arról tájékoztattak, hogy az irodámban dolgozó egyik munkatársam koronavírustesztje ma reggel pozitív lett”

– írta Von der Leyen.
Közölte, saját vírustesztje negatív lett, azonban elővigyázatosságból azonnal elhagyta az Európai Tanács épületét, és önkéntes karanténba vonult.

Von der Leyen legutóbb a múlt hét elején vonult huszonnégy órás karanténba, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében. Akkor azt közölte, egy előző heti megbeszélésen került kapcsoltba a fertőzött személlyel.
Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Egy héttel ezelőtt David Sassoli közölte, hogy egy fertőzött munkatársával került kapcsolatba, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.

A múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült

a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.

A nemrégiben kezdődött, kétnaposra tervezett uniós csúcs forgatókönyve szerint Von der Leyen a tanácskozás első és második munkanapjának végén is sajtótájékoztatót tart a megbeszélések eredményéről az Európai Tanács elnökével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére