Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dollármilliárdokat költ Kína a járvány terjedésének megelőzésére, hét magyart is evakuálnak

888.hu

2020.01.30. 09:00

Eddig világszerte 132-re emelkedett a kínai koronavírusban elhunytak száma, a fertőzöttek pedig már több mint hatezren vannak, közülük négyen-négyen Franciaországban és Németországban. Honfitársunk továbbra sincs a megbetegedettek között.

Kína csaknem négymilliárd dollárnyi jüant (1200 milliárd forintnyi összeget) különít el a járvány elleni kiadásokra – jelentette be csütörtökön a kínai pénzügyminisztérium. A pénznek biztosítania kell a koronavírus terjedésének megelőzését, a járvány kordában tartását. A kínai pénzügyminisztérium leszögezte, a közigazgatás minden pénzügyi szintjén biztosítani kell, hogy finanszírozási gond ne akadályozza a járvány elleni intézkedéseket, ugyanakkor észszerűbb gazdálkodásra szólított fel.

A Vuhanból legutóbb különrepülővel hazaszállított kétszázhat japán közül háromról kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal – tudatta csütörtökön a japán kormány. A hazaérkezettekből összesen 12 utast vittek kórházba, közülük többen annak a vuhani halpiacnak a közelében laktak, amely szinte biztosan a járvány kezdőpontjának vélhető.

A Bors beszámolója szerint nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint közülük heten kívánják elhagyni a térséget. Szijjártó Péter miniszter elmondta: a magyar állampolgárok egy evakuációs akcióban, légi úton tudnak majd elutazni. Az európai uniós tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, a németek és a portugálok szervezik állampolgáraik kimentését. Magyarország mindhárom országgal felvette a kapcsolatot, hogy a Kínát elhagyni akaró magyarok kiutaztatását meg lehessen szervezni – nyilatkozta a külügyminiszter.

Mint arról tegnap esti híradásunkban beszámoltunk, Magyarországon nincs koronavírusos beteg. Ezt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár jelentette be. Ezzel együtt az egészségügyi szervek komolyan veszik a kórt, ami az utazások nyomán terjedhet a világban, ezért a magyar kormány is kiemelten odafigyel a megelőző intézkedésekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére