Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Korea arcfelismerő szoftverrel követi a koronavírusos betegeket

888.hu

2021.12.15. 13:00

A dél-koreai Pucshon januárban egy mesterséges intelligencia (AI) alapú arcfelismerő szoftvert kezd el használni, amelynek célja a kínai koronavírusos betegek felkutatása, nyomon követése és a velük való kapcsolatfelvétel – jelentette hétfőn a Reuters.

 

A rendszer egy AI-algoritmus és arcfelismerő technológia segítségével elemzi a több mint 10 820 CCTV-kamera által gyűjtött felvételeket, és nyomon követi a fertőzött személy mozgását, mindenkit, akivel szoros kapcsolatban állt, és hogy viselt-e maszkot”

jelentette a Reuters december 13-án.

A hírügynökség az információ forrásaként a Pucshon által a dél-koreai Tudományos, Információs és Kommunikációs Technológiai (ICT) Minisztériumhoz benyújtott hivatalos projektjavaslatot idézte.

Pucshon több mint 800 000 lakosnak ad otthont, és nagyjából 16 mérföldre fekszik Szöultól, Dél-Korea fővárosától. Amellett, hogy Pucshon Dél-Korea egyik legsűrűbben lakott városa, a Csosun Ilbo szerint a legtöbb CCTV-berendezés is itt található Dél-Koreában.

A vezető dél-koreai újság február végén számolt be Pucshon tervéről, hogy bevezetné a mesterséges intelligencián alapuló arcfelismerő szoftvert, megjegyezve, hogy a városnak akkor 8300 CCTV-kamerája volt. Pucshon kormánya februárban azt tervezte, hogy 2021 végére 10 823-ra növeli a CCTV-kamerák számát városszerte.

A rendszer kritikusai – köztük az emberi jogok védelmezői és néhány dél-koreai törvényhozó – azt mondják,

attól tartanak, hogy a dél-koreai kormány meg fogja őrizni a kísérleti program során összegyűjtött adatokat,

és a jelenlegi kínai koronavírus-járvány miatt szükséges mértéken túl is hasznosítani fogja azokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére