Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem megismételnék a tavalyi választást Berlinben?

888.hu

2022.05.27. 08:00

Hetes cikkely szerinti eljárás mikor indul?

 

A német parlament (Bundestag) választási vizsgálóbizottságának első nyilvános meghallgatásán a képviselőknek George Thiel választási ügyintéző elmondta, hogy a berlini választókerületek felében (tizenkettőből hatban) annyi szabálytalanság történt a tavaly szeptember 26-i szövetségi választáson, hogy az a szavazás megismétlését indokolttá teszi.

Thiel azt mondta, hogy a választásokon „rendszerszintű hibák” történtek, és feltette a kérdést:

Minek kell még történnie ahhoz, hogy a választásokat megismételhetőnek vagy törvénytelennek tekintsük?”

 

A választást, amelyet koronavírusos korlátozások közepette tartottak, az is nehezítette, hogy a Berlini Maratonnal egy napra időzítették. Ez forgalmi dugókat okozott, ami miatt egyes szavazóhelyiségek akár két órára is bezártak szavazólapok hiányában – írta a Tagesspiegel.

Thiel arról is beszámolt, hogy

több mint 250 szavazóhelyiséget a 6:30-as határidőn túl is nyitva tartottak, rossz szavazólapokat használtak, és kiskorúak is szavazhattak.

 

A hat berlini választókerület, ahol potenciálisan új választásokat kell kiírni: Mitte, Pankow, Reinickendorf, Steglitz-Zehlendorf, Charlottenburg-Wilmersdorf és Berlin-Friedrichshain-Kreuzberg.

A választási ügyintéző azt is közölte, hogy a reinickendorfi választókerületben leadott szavazatokat akár meg is lehetne semmisíteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére