Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrajnai háború tizenöt évvel vetheti vissza az orosz gazdasági fejlődést

888.hu

2022.06.12. 16:50

A Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IFF) jelentése borúlátóan nyilatkozott az orosz gazdaság helyzetéről.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai háborúja 15 évvel vetheti vissza a gazdasági növekedést Oroszországban egy befolyásos pénzügyi szakértői szövetség szerint. Az előrejelzést a globális pénzügyi cégek képviselőiből álló Nemzetközi Pénzügyi Intézet (Institute of International Finance) tette közzé, melynek szakértői szerint az ukrajnai háború következményei, valamint a szankciók hatásai 15 évvel vetik vissza az orosz gazdaság fejlődését – tudatta az Insider.

A csoport a háború több olyan hatását is megemlítette, amelyek súlyosan érinthetik Oroszország pénzügyeit, és előzetes becslésük szerint a károk a 2007-es gazdasági szintre rántaná vissza az orosz gazdaságot. Ennek okai a következők: a nemzetközi vállalatok sorra vonultak ki az orosz piacról, melynek következtében a munkavállalókat is elbocsátották. Az exportkivitel összeomlott a nyugati szankciók hatására, továbbá a tehetséges oroszok külföldre menekültek.

 

A boltokban például olyan termékek is hiánycikkek lettek, mint a wc-csészék, a mosdókagylók vagy a kádak.

 

A csoport előrejelzése szerint Oroszország gazdasága 2022-ben 15 százalékkal, 2023-ban pedig további 3 százalékkal csökkenhet.

A jelentésben foglaltak szerint Oroszország történelmi adósságcsőd szélére sodródott, mivel egyre nehezebben tudja kifizetni külföldi hitelezőit a pénzügyi rendszerből való kizárását követően. Noha a belföldi tőkekorlátozás megerősítette a rubelt, az országnak hatalmas árengedményekkel kellett üzemanyagot, különösen nyersolajat kínálnia a csökkenő energia iránti kereslet miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére