Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz-ukrán konfliktusról és az európai biztonsági helyzetről tárgyalnak hétfőn az uniós külügyminiszterek

888.hu

2022.02.20. 21:00

Az Ukrajna körüli fokozott orosz katonai jelenléttel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket fogják megvitatni az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei hétfőn brüsszeli tanácsülésükön.

 

Munkareggeli keretében a külügyminiszterek nem hivatalos megbeszélést tartanak ukrán kollégájukkal, Dmitro Kulebával.

A tanácskozást Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselő fogja vezetni, aki szombat esti sajtóközleményében felhívta a figyelmet: a konfliktust az is súlyosbítja, hogy az utóbbi időben egyre több alkalommal sértik meg a tűzszünetet Kelet-Ukrajnában.

 

Az EU elítéli a nehézfegyverek használatát és a polgárok lakta területek célbavételét, ami egyértelműen sérti a minszki megállapodást és a nemzetközi humanitárius jogot. Az EU nem látja megalapozottnak a donyecki és luhanszki területek nem kormányzati ellenőrzés alatt álló területeiről érkező állításokat egy esetleges ukrán támadásra vonatkozóan”

– tette hozzá.

A Külügyek Tanácsa legutóbbi január végi ülésén megállapította: Oroszország arra irányuló kísérletei, hogy az európai kontinensen újból választóvonalakat hozzon létre, aláássák az európai biztonság alapelveit. A külügyminiszterek akkor megerősítették szilárd támogatásukat Ukrajna mellett.

A Külügyek Tanácsa sajtóközleménye szerint a külügyminiszterek hétfőn eszmecserét folytatnak majd a bosznia-hercegovinai helyzetről is, mivel „az ország az 1995-ben véget ért fegyveres konfliktus óta tapasztalt egyik legsúlyosabb politikai válságával néz szembe.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére