Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria elindult a visegrádi négyek útján

Nagy Gábor

2017.12.20. 06:20

Sajtótájékoztatót tartott kedd este Brüsszelben az újdonsült osztrák kancellár, Sebastian Kurz, miután a fõbb uniós intézmények vezetõivel egyeztetett.
BRÜSSZEL, 06:20

Sajtótájékoztatót tartott kedd este Brüsszelben az újdonsült osztrák kancellár, Sebastian Kurz, miután a főbb uniós intézmények vezetőivel egyeztetett.

Kurz országa és kormánya Európa-pártiságát hangsúlyozta Brüsszelben, de kiemelte: Bécs erősítené az EU-ban a szubszidiaritás elvét, azaz azt a szempontot, hogy minden kérdést lehetőleg a legalacsonyabb szinten kezeljenek Az Európai Uniónak meg kellene erősítenie a közös fellépést a fontosabb kérdésekben, a kisebb ügyekben viszont "hátrébb kellene lépnie" – fogalmazott Kurz.

Kiemelte: az új osztrák kormány "proaktívan" hozzá kíván járulni az illegális bevándorlás elleni fellépéshez, ugyanis kizárólag annak megállításával lehet a jövőben is fenntartani a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszer működését.

Újságírói kérdésre válaszolva Kurz elmondta, "természetesen elfogadják" a menedékkérők EU-n belüli áthelyezéséről szóló korábbi döntéseket, de fontosnak tartotta aláhúzni, ez "önmagában nem jelent megoldást a migrációs válságra". Hangsúlyozta:

biztosítani kell a külső határokat, nekünk kell eldöntenünk, hogy ki jöhet Európába, nem az embercsempészeknek."

Az új kancellár végezetül a jogállamisági elvek, valamint a közös uniós szabályok és értékek fenntartásának szükségességéről is beszélt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére