Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szakértő szerint sikertelen lesz a Trump ellen indított eljárás

Bokor Gábor

2020.01.26. 13:00

A Demokrata Párt a jogi helyett egyre inkább politikai síkra tereli az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárását (impeachment) – mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint a demokraták nem valószínű, hogy célt érnek az eljárással, nem fogják tudni hivatalából eltávolítani Donald Trumpot, az Egyesült Államok republikánus elnökét. Hozzátette: egyre kevesebb szó esik arról, hogy konkrétan milyen visszaélést követett el az elnök, egyre többször arról beszélnek a demokraták, hogy Donald Trump veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, veszélyezteti a választások tisztaságát.

Ezek pedig nehezen megfogható politikai jellegű kérdések

– közölte.

Magyarics Tamás azt mondta, a demokraták megpróbálják azt is hangsúlyozni, hogy a republikánusok „tűzön-vízen át” kiállnak az elnök mellett, azaz nemcsak Trumpot, hanem a szenátus republikánus tagjait is támadják. Szerinte egy-két republikánus szavazhat csak a demokratákkal az elnök eltávolítására. A szakértő szerint ha sikertelen lesz az impeachment, akkor a demokraták előveszik a „B tervet”, Donald Trump adóbevallásait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére