Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorveszély Spanyolországban: negyvenezer rendőrt vezényeltek ki az utcákra

Bokor Gábor

2019.06.18. 07:28

Legmagasabb szintre helyezték a terrorkészültséget Spanyolországban, a turisták által leginkább látogatott helyekre küldték ki a rendőröket.

Itt a nyár, így egyre több turista keresi fel Spanyolországot, köztük több ezer brit. Az elmúlt években a terrortámadások (köztük a barcelonai terrortámadás, mikor is két éve augusztusban autóval hajtottak a tömegbe muszlim szélsőségesek, összesen 13 civil halálát okozva ezzel) nagy része a nyári hónapokban történt, így a spanyol hatóságok megemelték a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy fokozottan számítanak arra, hogy valahol valaki majd ártatlan emberéleteket akar kioltani.

A spanyol belügyminisztérium utasítása alapján a hatóságok most fokozott készültségben vannak: a turistalátványosságokhoz negyvenezer rendőrt vezényelnek ki országszerte, hogy így óvják a külföldieket és persze a spanyolokat is. A rendőrök leginkább a szállodák, strandok, éttermek és stadionok környékét ellenőrzik.

Nagy az esély arra, hogy a terroristák Spanyolországban csapnak le

– közölte a brit külügyminisztérium, majd hozzátették, hogy a spanyol hatóságok lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megvédjék a turistákat.

A Punta Umbria nevű festői strand Dél-Spanyolországban, kedvenc városomtól, Huelvától nem messze | Fotó: AFP

Terroristák egy csoportja a múlt hónapban Barcelonát fenyegette meg, hogy nemsokára támadnak. Az al-Muntasir nevű dzsihadista csoport a közösségi csatornáin keresztül üzente meg, lecsapnak, a csatolt képen pedig az ikonikus Sagrada Familia katedrális volt látható.

Nyaranta rengeteg angol utazik Spanyolországba, hogy ott pihenjen és élvezzék a napsütést. Csak tavaly, a nyilvántartás szerint 13615 brit állampolgár üdült a mediterrán országban.

Ami a biztonságot illeti, Budapest köröket ver az európai nagyvárosokra

Nagyon úgy tűnik, hogy hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy miközben Nyugat-Európában állandó a terrorveszély, addig Magyarország most már évek óta az egyik legbiztonságosabb turistacélpont. Három évvel ezelőtt épp az Express című brit napilap számolt be erről, amely több száz európai kormányzati forrást és információt is felhasznált annak érdekében, hogy a nyugat-európai nyaralni vágyóknak hű képet [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére