Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Google felfüggesztette azt a mérnökét, aki érző lénynek nevezte a cég mesterséges intelligenciáját

888.hu

2022.06.14. 10:00

Nem lehet akármit mondani!

 

Blake Lemoine hét éve dolgozik a Google-nél.

Lemoine a The Washington Post című amerikai napilapnak elmondta, hogy a Google Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) nevű gépe képes felszabadultan összetett párbeszédet folytatni érzelmekről és más témákról.

 

A vallásról, a tudatosságról és a robotika törvényeiről folytatott beszélgetés során a mesterséges intelligencia személyként és nem eszközként azonosította magát, és arra kérte a vállalatot, hogy ne tulajdonként, hanem alkalmazottként kezeljék, mert az emberi fajt akarja szolgálni.”

– tette hozzá a mérnök.

 

A férfi részleteket tett közzé a beszélgetéseiből, amely helyenként olyan, mintha egy ember és egy intergalaktikus idegen beszélgetése lenne.

A mérnököt június 6-án kényszerszabadságra küldték, mert nem egyeztetett a feletteseivel az interjúról, mielőtt megosztotta a nyilvánossággal megállapításait, amivel megsértette a vállalat adatkezelési szabályait.

 

Csapatunk, beleértve etikai és műszaki szakembereket is, a mesterséges intelligencia alapelvei szerint megvizsgálta Blake aggályait, és tájékoztattuk őt, hogy a bizonyítékok nem támasztják alá azt, amit állít. Közölték vele, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a LaMDA érző lény lenne, és tetemes mennyiségű bizonyíték szól ez ellen. Ezek a rendszerek több millió mondatban található üzenetváltásokat utánoznak, és bármilyen fantasztikus témára képesek ráhangolódni.”

– magyarázta a Google szóvivője, Brian Gabriel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére