Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

22 milliós kártérítést kapott egy muszlim nõ, amiért a hatóságok erõszakkal lerántották róla hidzsábját

888.hu

2017.08.14. 23:28

85 ezer dollár kártérítést ítéltek egy muzulmán nõnek a kaliforniai Long Beach városában, mert fejkendõjét erõszakkal távolították el 2015-ben egy letartóztatás során. A fejkendõ levétele egyébként része volt a fogdai szabályzatnak, ezt viszont nem igazán vette figyelembe a bíró.
KALIFORNIA, 23:28

Nyolcvanötezer dollár kártérítést ítéltek egy muszlim nőnek a kaliforniai Long Beach városában, mert fejkendőjét erőszakkal távolították el 2015-ben egy letartóztatás során. A fejkendő levétele egyébként része volt a fogdai szabályzatnak, ezt viszont nem igazán vette figyelembe a bíró.

Kirsty Powell, afroamerikai muszlim nő 2016-ban indított pert a Long Beach-i rendőrkapitányság ellen. A bírói döntés eredményeképp a nő 85 ezer dolláros (22 millió forint) kárpótlást kapott.

A rendőrség még 2015 májusában tartóztatta le Powellt. A nő férje egy lowrider járművet vezetett, amikor igazoltatták őket a rendőrök. Mikor a nő személyazonosságát ellenőrizték, felfedezték, hogy korábban már összetűzésbe keveredett a hatóságokkal – ellenállt a letartóztatásnak, kisebb értékű lopásokba is keveredett, valamint egy autót is eltulajdonított.

A lowrider egy olyan autó, amelynek padlólemeze a megszokottnál alacsonyabban fekszik, és amely sokszor (nem minden esetben) módosított, hidraulikus vagy pneumatikus felfüggesztéssel van felszerelve.

Az igazoltatás után a nőt bevitték a rendőrségre. A helyi rendőrőrsön a hatóság emberei erőszakkal vették le a nő arcát takaró hidzsábot – mivel a letartóztatás során fényképet készítenek a gyanúsítottról. Majd a teljes arcot takaró muszlim ruhadarab nélkül töltötte az éjszakát a fogdában, hidzsábját csak a letartóztatás után 24 órával kapta vissza.

A nő azért perelt, mert szerinte a hatóságok megsértették az amerikai alkotmány első kiegészítésében rögzített jogát, amely a szabad vallásgyakorlásról szól.

A bíróság végül 85 000 dolláros kártérítést ítélt meg neki. A helyi rendőrségnek pedig meg kellett változtatnia belső szabályzatát, ez alapján a jövőben a hasonló esetekben csak rendőrnők vetethetik le az női elítéltekkel a vallási okokból viselt fejfedőt, és az csak a "szükséges ideig" tarthat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére