Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen az igazi szólásszabadság: a Hertha kirúgta Petry Zsoltot

888.hu

2021.04.06. 14:20

Minden vélemény számít, csak az nehogy szembe menjen az elvárttal.

A történet azzal kezdődik, hogy Petry Zsolt, a német Bundesligában szereplő Hertha BSC kapusedzője, Dárdai Pál segítője egy interjút merészelt adni a Magyar Nemzetnek.

Ebben többek között elmondta véleményét Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusának februári kiállásáról a szivárványcsaládok mellett, illetve azt is közölte, hogy teljes mértékben a nemzeti, konzervatív oldallal szimpatizál társadalompolitikai kérdésekben.

Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel”

– jelentette ki Petry Zsolt.

Tegnap este már arról lehetett olvasni, hogy Petry kijelentéseit német lapok is szemlézték, és arról számoltak be, hogy Petryt sok szurkoló támadta a fenti mondatok miatt a közösségi médiában. A DPA hírügynökség pedig arról írt, hogy a tömegesen érkező kritikák miatt

a Hertha vezetése elbeszélget az ügyről Petryvel.

Közben a Magyar Nemzet nem sokkal nyolc óra előtt lehozott egy közleményt Petry Zsolt kérésére. A lap azt írta, hogy a kapusedző árnyaltabban akarja kifejteni az álláspontját, és általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki az interjúból a szöveg egyeztetése során. Petry hangsúlyozza, hogy

maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és hogy ő a szivárványcsaládokra nem tett hátrányosan megkülönböztető utalást.

A DPA információi helyénvalónak bizonyultak, ugyanis a Hertha ma közleményben jelentette be, hogy

menesztik Petry Zsoltot.

A Hertha BSC úgy indokolta a menesztést, hogy aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség valamint a tolerancia mellett, mert ezek az értékek fontosak számukra. És ez nem található meg Petry Zsolt nyilatkozataiban, amelyeket munkatársukként – velük nem egyeztetve – nyilvánosan tett.

Petry is mondott néhány mondatot a klub honlapjának. Azt szerette volna ezúttal is hangsúlyozni, hogy nem homofób és nem idegengyűlölő, és természetesen sok sikert kíván a bent maradásért küzdő klubnak.

Ízlelgessük nyugodtan a Hertha közleményében szereplő szavakat:

  • sokszínűség charta,
  • tolerancia.
Persze, mindent tolerálnak, de azért álljon be mindenki a sorba.

Ilyen a német szólásszabadság 2021-ben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére