Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drogozószobákat kíván létesíteni Párizs baloldali vezetése

888.hu

2020.10.25. 17:30

Azt állítják, hogy a közelben akarnak lenni, amikor a függők belövik magukat.

Párizs baloldali vezetése hamarosan konzultációt indít, amely segítségével azt szeretné felmérni, hogy az emberek mit gondolnak a legújabb ötletükről, mégpedig arról, hogy külön helyiségeket alakítsanak ki a drogosok számára, ahol nyugodtan be tudják lőni magukat. Hamarosan a helyszíneket is meghatározzák, ahol a crack függők jól érezhetik magukat.

A crack kokain az általában por formában lévő hagyományos kokain kristályos formája.1 Szilárd tömbökben vagy kristályokban kapható, amelyek színe a sárgától a halvány rózsaszínig vagy fehérig változhat. A cracket felhevítik és belélegzik. Onnan kapta a nevét, hogy hevítés közben roppanó, pattogó hangot ad. A crack, amely a kokain legerősebb megjelenési formája, egyben a legveszélyesebb is. A tisztasága 75% és 100% közötti, emiatt sokkal erősebb és intenzívebb, mint a hagyományos kokain.

A Le Parisien szerint tervben van az is, hogy Párizs 18. kerületében is kialakítani drogozószobákat, ami már csak azért is érdekes, mert itt rengeteg bevándorló él, sok esetben sátortáborokban.

Célunk, hogy a helyszínen érjük el a kábítószer-függő embereket – mondta Anne Souyris, aki Párizs szocialista polgármesterének, Anne Hidalgo-nak az egészségügyi tanácsadója.

Hasonló szobákat akarnak Les Halles-ben is nyitni, azonban a helyi lakóközösség képviselője nem igazán örül az ötletnek.

Személy szerint úgy gondolom, hogy segítenünk kellene a szenvedélybetegeknek a kábítószerektől való megszabadulásban, ahelyett, hogy drogozószobákat nyitunk nekik – vélekedett Emmanuel Duprat.

Párizsban egyébként már 2016 óta üzemelnek hasonló helyiségek, azonban oda a crack kokain használókat nem engedik be.

Más országok, például Kanada, szintén kialakított „biztonságos injekciózási helyeket” azokban a városokban, ahol az illegális kábítószerek használata súlyos problémákat okoz. Egyes szakértők szerint a „biztonságos injekciózási helyek” csökkenthetik a végzetes túladagolások számát, mások szerint viszont az ilyen létesítmények közelében nő a bűnözés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére