Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EP-határozat: A baloldal ismét politikai fegyverré degradálta a jogállamiságot

Horváth K. József

2020.01.16. 16:00

Véget ért az aktuális cirkusz Magyarország ellen az Európai Parlamentben.

Az Európai Parlament elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt fejezte ki aggodalmát. A testület 446 szavazattal, 178 ellenében, 41 tartózkodás mellett megszavazta Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisággal összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalási indítványát. A határozat nem kötelező érvényű – adta hírül az MTI.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője korábban közölte, a néppárti vita után az Európai Néppárt frakciója szerdán csekély többséggel úgy döntött, azt ajánlja tagjainak, támogassák az Európai Parlament Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárását. A frakció megosztott volt, több delegáció jelezte, nem ért egyet a javaslattal, míg mások támogatták. A néppárti vitán mások mellett az olasz, a német és a francia képviselők fogalmaztak meg kritikát a baloldali javaslatról és álltak ki a magyar álláspont mellett.

A strasbourgi ülésen a Fidesz EP-képviselői hangsúlyozták, hogy a vita nem valós tényekről, hanem politikai boszorkányüldözésről szólt.

Járóka Lívia kijelentette, vádak hangzanak el, de a tényekre senki nem kíváncsi. Utalt rá, hogy a bírói függetlenséget garantálja az Alaptörvény, a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen, s példaként említette a magyar EU-s elnökség idején kidolgozott, azóta elfogadásra került európai romastratégiát. Agresszív politikai támadásokkal szemben nem lehet vitába szállni, mi ezt megtanultuk a kommunizmus alatt – húzta alá felszólalásában Járóka Lívia.

A Magyarország ellen felhozott vádak hamisak – fogalmazott Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-frakciójának képviselője kijelentette: a baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával, politikai fegyverré degradálják azt. Kijelentette továbbá, hogy az EP állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők újabb nyomásgyakorlási akciója Magyarországra, szoros együttműködésben a különböző Soros-szervezetek embereivel és szervezeteivel, akik sorozatban gyártják a lejárató anyagokat Magyarországgal szemben. Ezek az erők folyamatosan nyomás alatt kívánják tartani Magyarországot azért, hogy engedjen a témát alapvetően meghatározó kérdésben, a bevándorlás kezelésében – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Jellemző módon Molnár Csaba, a DK EP-képviselője ismét szélsőséges magyarellenes kirohanásával állt be állt be a sorosista kánonba. „Orbánt és kormányát végre meg kell büntetni, mert csak így lehet megvédeni a magyar embereket” – harsogta Strasbourgban. Gyűlöletszövege természetesen ezúttal is fából vaskarika, ha tetszik, cirkuszi hangulatkeltés, hiszen a magyar kormányt legfeljebb a magyar választók büntethetik meg a választáson, nekik meg eszük ágában sincs. A Fidesz hárommillió közeli szavazótábora ugyanis változatlanul stabil.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére