Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hidvéghi: az EP-választás a sorsunkról fog szólni

Nagy Gábor

2019.05.13. 11:24

A Hír TV A nyolcas c. műsorában Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, európai parlamenti képviselőjelöltje volt a vendég.

Az EP-képviselőjelölt elmondta, hogy ’89-ben lépett be a Fideszbe, amikor látványos politikai folyamatok zajlottak. „Élmény volt az az év, az az időszak”. A Nagy Imre újratemetésén azóta elhíresült, Orbán Viktor által elmondott beszéd hatására választotta a Fideszt, mint egy világosan beszélő ellenzéki pártot. „Azóta is nagy élmény fideszesnek lenni” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki szerint a Fidesz egyfajta „bajtársi közösségként” működik, hasonlóan gondolkodnak a világról, nagyon nagy politikai teljesítmény, hogy a párt egységes tudott maradni. Igazán magyar érdekeket tud megjeleníteni.

A kommunikációs igazgató úgy vélte: szükséges világosan, erőteljesen megfogalmazni az üzeneteket, hiszen tömegdemokráciában élünk. Az EP-választások kapcsán Hidvéghi Balázs kiemelte, hogy ez a választás a sorsunkról fog szólni, arról, hogy milyen lesz az ország – ahol élünk – az elkövetkezőkben, amit „a gyerekeinkre, az unokáinkra hagyunk”.

Amikor keresztény kultúrkörről beszélünk, akkor az nem keverendő össze a vallásossággal. Még a hitüket nem gyakorlók számára is a kereszténységből fakadó értékek – a szabadság, az egyenlőség, mások tisztelete, a szeretet – a fontosak, hisz ezek az értékek „teszik Európát európaivá” – mondta a Fidesz EP-képviselőjelöltje.

Most egy olyan politikai nyomulásnak vagyunk a tanúi, amelyek ezeket az alapvető értékeket kérdőjelezik meg, és ez már folyamatban van, nem csak kopogtat. Már itt van Nyugat-Európában. A politikai napirendet meghatározza. Megkérdőjeleződnek olyan – szerintünk fontos – dolgok, mint a család vagy a házasság intézménye

– fogalmazott a kommunikációs szakember. Később pedig úgy fogalmazott:

Olyan korszellemben vagyunk benne, amikor egyesek azt gondolhatják, hogy ide bárki bejöhet, az Európai Unió egy nyitott világ, ahová más kultúrákból be lehet jönni és itt azonnal mindent biztosítanak a számukra. Európai Egyesült Államokat propagál a Gyurcsány-féle párt, ami nem lehet megoldás az európai nemzetek együttműködése helyett.

Amerikát az tette naggyá, hogy oda úgy mentek emberek, közösségek, hogy amerikaivá akartak válni. Azóta van ott is probléma a bevándorlás kérdésével, amióta ez megváltozott – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A műsort ITT tudjátok visszanézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére