Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs már lejjebb: az ellenzék legkomolyabban vehetõ pártja lett a Kétfarkú Kutya

Vincze Viktor Attila

2019.01.11. 17:00

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke egy hirtelen jött õszinteségi rohamában gyakorlatilag alkalmatlannak és elvtelennek nevezte a teljes - az új Jobbikkal együtt értendõ - balliberális ellenzéket. Nem mellesleg a nihilista viccpárt liberális elnöke szerint semmi értelme az egész tüntetésszervezõsdinek.

A magyar ellenzék tragikomédiájának utolsó felvonásában a minden maradék tisztességétől, józanságától és méltóságától is megfosztott balliberális politikai erők egy olyan önpusztító vesszőfutásba kezdtek, ami már a közvélemény-kutatások eredményeiben is kezd látszani.

Döbbenetes módon a semmilyen érdemleges tevékenységet sem végző Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ha csak kis mértékben is, de növelni tudta a támogatottságát, ami így a teljes népesség körében immár 3 százalékos. Ezzel pedig megelőzte az LMP-t a pártok támogatottsági listáján.

Ezen az eredményen felbuzdulva a viccpárt nem kicsit cinikus pártelnöke két interjút is adott a ballib sajtónak, amelyekben politológusokat megszégyenítő, pontos elemzését adta az ellenzék és a ballib pártok egyre mélyülő válságának.

Ha a kétfarkúak viccpártjának a deklaráltan nagyon liberális elnöke virágnyelven, de mégis komolyan elküldte melegebb égtájakra a teljes balliberális ellenzéket, akkor az azt jelzi, hogy ténylegesen és végletesen nagy bajban van a magyar ellenzék. Ez az ellenzéki belső kritika a vég kezdetét jelezheti a már eddig is csak Soros György érdekei által életben tartott ellenzék számára.

Kovács Gergely az Azonnalinak adott interjújában (részben megismételve a Magyar Hangon megjelent véleményét) többek közt azt a kritikai megállapítást tette, hogy:

Amíg a legnagyobb ellenzéki pártok az MSZP meg a Jobbik, addig nem nagyon fog csökkenni a kormány népszerűsége."

A komolysággal eddig nem vádolható kutyapárt elnöke nem állt meg itt, hanem emellett gyakorlatilag a teljes balliberális ellenzéket alkalmatlannak, hiteltelennek és elvtelennek minősítette, mondván, hogy az MSZP és a DK már volt kormányon, azokból ezért biztosan nem kér, az LMP és a Jobbik pedig azért nem nyerő, mert mostanra teljesen elvtelen lett mindegyik, hiszen felszámolták a korábbi ideológiai alapelveiket.

A legutóbbi parlamenti választáson a Momentumhoz hasonlóan az ötszázalékos bejutási küszöb alatt szerepelt kutyapárt elnöke a kudarcot kudarcra halmozó, de ennek ellenére is agresszívan nyomuló Momentum nevű mikropártot sem kímélte meg a kritikai megjegyzéseitől.

Kovács Gergely szerint ugyanis értelmetlen, amikor a Momentum egy párszázalékos, parlamentbe be nem jutott pártként követel dolgokat a kormánytól. Például azt, hogy legyen ilyen vagy olyan az oktatás.

A kétfarkúak vezetője a Jobbikról pedig úgy vélte, hogy az egyrészt hiteltelen, mivel feladta a korábbi elveit, ugyanakkor pedig örökre elfogadhatatlan a hosszú időn át gyakorolt rasszista, cigányozó és zsidózó politizálás miatt.

Az általában egyébként leginkább nihilistának tekinthető nézeteket megfogalmazó Kovács Gergely a mostani komoly kritikájában implicite az ellenzéki összefogásról is véleményt mondott, amikor is Karácsony Gergely főpolgármesteri indulásával összefüggésben azt közölte, hogy pártja csak azért indít majd főpolgármester-jelöltet, mert a Párbeszéd jelöltjét a kétfarkúak az elvtelen politizálás iskolapéldájának tartják.

Amikor bármit megszavazol, bárkivel összefogsz azért, hogy a pártodat helyzetbe hozd. A frakciójukban van egy MSZP-s meg egy független, miközben a párt maga nullaszázalékos. Értem én, hogy ők abból élnek, hogy az MSZP-ben nincsen három ember, akiket a színpadra lehetne állítani anélkül, hogy felsírna a közönség fájdalmában"

– nyilatkozta Kovács Gergely.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke nem mellesleg azt is elmondta, hogy nem vár semmilyen eredményt az ellenzéki tüntetésektől, mivel meglátása szerint lesz még néhány párezres megmozdulás, aztán elül a tüntetéshullám. A tüntetések ugyanis szerinte csak akkor eszkalálódhatnának, ha a hatalom erőszakosan reagálna. Kovács Gergely szerint azonban a Fidesz-kormány nagyon odafigyel rá, hogy ne legyen erőszak, hiszen a kormányzásuk egyik legitimációs pillére éppen Gyurcsány Ferenc, a szemkilövető 2006-os rendőritúlkapás-sorozata.

A liberális viccpárt elnöke – az LMP etikai bizottságos történetét az elmúlt parlamenti időszak legviccesebb történései között megemlítve – finoman utalt arra is, hogy a ballib ellenzék a megengedhetetlenül erőszakos és sokszor törvénysértő, ugyanakkor antidemokratikus parlamenti, valamint közéleti megnyilvánulásaival már a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szemében is elveszítette minden maradék becsületét.

Abban tényleg különbözünk a többi párttól, hogy semmiképpen nem akarunk dühös embereket csinálni ebbe az országba; van elég düh meg utálat amúgy is, felesleges és káros ezt fokozni.

- mondta a viccpárt vezetője.

Persze a kutyapárt anarchista nézeteket valló elnöke nagyon sok dolgot nem említett meg a januári őszinteségi rohamában. Így például nyugodtan elmondhatta volna azt is, hogy a parlamenti választáson már megbukott ellenzéki összefogósdinak az európai parlamenti voksolásra való ismételt ráerőltetése csak újabb súlyos bukáshoz vezethet.

A baloldalivá átvedlett Jobbikkal kiegészült balliberális ellenzék radikális, nem jogállami eszközöket használó és demokráciaellenes lépéseket tett az elmúlt időszakban. Nem érdekli őket már a valóság, az ország érdeke, a saját választóik akarata, csak a botrány és zavarkeltés, illetve a bármilyen áron megszerezhető médiafigyelem. Hiteltelenek, elvtelenek, megbízhatatlanok és kiszámíthatatlanok az ellenzéki pártok. Olyan ballib politikusok álmodoznak kormánydöntésről, akik közül a leghangosabb forradalmárok pártjai vagy be sem jutottak a parlamentbe, vagy csak egy másik balek párt hátán jutottak valami csekély parlamenti jelenléthez (Párbeszéd, Liberálisok, Momentum...), tehát olyanok, akiknek semmilyen társadalmi támogatottsága sincs. Hamis híreket terjesztve értelmetlen tüntetéseket szerveznek – állítólag a munkások érdekében és nevében, de az ő részvételük nélkül. Utána meg csodálkoznak, hogy a munkások közül senki sem akar sztrájkolni az ő politikai haszonszerzésük érdekében.

Ha a mostani tempóban folytatja az önfelszámolását eredményező rossz döntéseket az ellenzék, akkor lehet, hogy az önkormányzati választások után már semmi sem marad meg a mostani ellenzéki pártokból.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére