Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint lebukott az Index

Nagy Gábor

2018.11.27. 19:20

Korábban már foglalkoztunk az elmúlt évek legjobb indexes helyreigazításaival. A mostani azonban minden kétséget kizáróan viszi a prímet. Egy cikk, öt hazug állítás.

Újabb helyreigazítást kellett közölnie az álhírgyártás zászlóshajójának, az Indexnek. Ez az eset is jól mutatja, mennyire kétszínű, hazug az a kampány, amit mostanság az internetes portál terjeszt magáról. Abban ugyanis az Index úgy állítja be magát, mint Magyarország legolvasottabb, „legfüggetlenebb és legobjektívebb” hírportálja.

Cigányútra ment az Index: csak pár példa a "szakmából"

Listáztunk egyet. Best of Index-helyreigazítások. Egy hete, október 1-én sajtótörténelmet írt az Index.hu, hiszen lekapcsolták saját magukat. Hogy a villanyszámlán akartak-e spórolni ily módon, az nem derült ki. Az viszont igen, hogy az önsajnáltatáshoz, a szakmai lózungok pufogtatásához nagyon értenek. A liberális média (beleértve az Indexet is) folyamatosan a helyreigazításokkal, az elvesztett perekkel támadja a jobboldali médiát.

A valóság azonban ismét szembeköpte a portált: közvetlenül a 2018-as tavaszi parlamenti választás előtt egy az egyben, kritika nélkül átvette Szabó „Szőke” Ferenc, egy volt szekus interjújának hazug állításait a „Mégiscsak Kubatov küldte a kopaszokat a Fidesz-székháznál tüntetőkre?” című cikkben. Ebben sikerült 5 hazug állítást lehozni, ami idehaza – mondhatni – médiatörténeti unikumnak számít.

Íme a legújabb „gyöngyszem” a szakmából:

„Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor szólt, hogy ki kellene vinni a tüntetőket a székházból és az sem felel meg a valóságnak, hogy Kubatov Gábor arra kért közvetlen köréből valakit, hogy azt közölje Szabó Ferencnek, menjen a csapatával a Fidesz székházhoz. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor meg akarta fenyegettetni Kassai Viktort. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást Kassai Viktor megfenyegetésére. Valótlanul híreszteltük hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamsot a kórházban. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor több alkalommal járt bent a kórházban és látogatta meg ott Akeem Adamsot. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor utasítást adott Ricardo Moniz megverésére. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem akarta megakadályozni Moniz megjelenését az Újpest-Fradi kupameccsen, ebből következően nem bízta meg Szabó Ferencet, hogy menjen Moniz lakásához és verjék össze” olvasható a portál tegnapi helyreigazításában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére