Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Albérletet keresel? Van egy jó hírünk!

Bokor Gábor

2016.11.05. 14:46

Csökken az albérletek kiadási ára, miután egyre több társasház dönt úgy, hogy betiltják az Airbnb-lakáskiadást.

Egyre több társasház tiltja meg azt, hogy a lakások tulajdonosai az Airbnb-n keresztül adják ki a lakásaikat. Mindez azt eredményezi, hogy az albérletárak a jövőben erős csökkenésnek indulhatnak.

A Figyelő írt arról korábban, hogy két V. kerületi házban is olyan határozatot fogadtak el, mely megtiltja a lakások rövid távú, turisztikai célú hasznosítását. 

Ha elterjed az Airbnb tiltása, annak hosszú távú következménye lehet, hogy olcsóbbá válnak az albérletek. Ahhoz azonban több ezer lakásban kellene az Airbnb-t betiltani, hogy komoly hatása legyen az albérletárakra"

– mondta Rutai Gábor, a Duna House vezető elemzője.

Az elemző szerint a tilalom a lakásárak tekintetében nem jelentene árváltozást, mivel a befektetők átállnának a hosszú távú kiadásra, vagyis a hagyományos bérleti konstrukcióra.

Európa több városában is korlátozzák a közösségi alapú lakáskiadást, Amszterdamban évente mindössze hatvan napra lehet kiadni turisztikai szempontból a lakást, míg Izlandon ez a szám kilencven. Berlinben május óta, New Yorkban pedig a nyártól tilos a rövid távú lakáskiadás, Barcelonában pedig csak önkormányzati engedéllyel lehet Airbnb-zni.

(HVG)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére