Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A szervezõk provokálták az erõszakot a Kossuth téren"

Pörge Béla

2016.10.25. 14:58

Révész Máriusz fideszes képviselõ egy interjúban a nemzeti ünnep megzavarásáról beszélt.

A képviselőt a Magyar Nemzet kérdezte. Révész Máriusz szerint az ünnep ilyen szervezett megzavarására még sosem volt példa.

Nem jó, hogy így alakulnak a dolgok. Egy új időszak kezdődött ezzel, átléptünk egy határt. Arra, hogy egy nemzeti ünnepen a központi rendezvényt ennyire szervezetten és tudatosan készültek megzavarni, még nem volt példa."

A képviselő is kiemeli, hogy az ünnepség végén a sípolók egy része, főleg azok, akik a Vértanúk teréről próbáltak meg zavart kelteni, a Himnusz alatt sem hagyták abba a fütyülést.

Az ünnepelni vágyó embereket is, és a nemzeti ünnepet is meggyalázták. A mélypont talán a Himnusz elejének a kifütyülése volt."

A Magyar Nemzet újságírója az interjú során párhuzamot vont a 2006-os eseményekkel, mondván, hogy akkor sokkal durvábban is megzavarták a megemlékezéseket. Az akkor komoly sérüléseket szenvedett Révész Máriusz így reagált:

tíz évvel ezelőtt az akkori ellenzéki, fideszes rendezvényt követően volt az attak, és nem a központi rendezvényen. Az is elég elkeserítő, hogy most az ellenzéki médiumok, különösen a portálok szemérmetlenül és gátlástalanul reklámozták a síposztást és a központi rendezvény megzavarását."

Az ünnepségen részt vevő, megemlékezni kívánó emberek reakciójáról is beszélt Révész.

Itt a szervezők azonban pont azt akarták kiprovokálni, hogy ez következzen be, tudatosan a tömegbe szervezték a rendezvényt megzavarókat. Ha valaki odamegy egy kereplővel, dudával vagy síppal azon emberek közé, akik épp ünnepelni, emlékezni jöttek, és a beszédet akarják hallgatni, akkor ennek nyilvánvalóan atrocitás lesz a vége."

Révész Máriusz elmondta azt is, hogy szerinte a provokátor és az őket lökdöső, megütő megemlékezők is garázdaságot követtek el.

(Magyar Nemzet)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére