Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jöhet az új taxifelügyelet

Tóth Dalma

2016.07.25. 14:28

BUDAPEST, 14:28

Jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és adott esetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is ellenőrizheti a személyfuvarozók működését, ám ez a gyakorlatban ritka és foganatja lényegében nincs. Az ellenőrzés hatékonyságát úgy növelnék, hogy egy kézbe adnák a taxisok feletti kontrollt.

Az ötletről Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és a fuvarszervező cégek vezetői már egyeztettek. A taxitársaságok az ellenőrzés hatékonyságának és sűrűségének növelését kérték, de ezek módján is lenne mit javítani.  A megbeszélés következő fordulója szeptemberben lesz, azonban nem biztos, hogy az egyeztetések során konkrét dokumentum is az asztalra fog kerülni.

A taxisokra még mindig sok a panasz. A leggyakoribb panaszok közé tartozik az átláthatatlan viteldíjszámolás, a nyugtaadás elmulasztása és az utasok megutaztatása.

A sofőrök is panaszkodnak a BKK ellenőrzései miatt. Szerintük a fedett ellenőrök például nem íratnak alá jegyzőkönyvet a helyszínen, így sok taxis nem is tudja, hogy ellenőrzést tartottak autójában.

(Portfolio, NOL)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére