Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha most lennének a választások, akkor a Fidesz mindent vinne

888.hu

2016.07.18. 09:28

Ha most rendeznék a parlamenti választásokat, akkor a Fidesz-KDNP szinte biztosan abszolút többséget szerezne - derült ki az Origo által készített mandátumbecslésbõl.

A Fideszről 2006-ban jelent  meg az utolsó olyan felmérés, amiben a második helyen állt. 

A júniusi felmérések alapján is stabil többséget szerezne a Fidesz–KDNP az Országgyűlésben – derült ki az Origo által készített mandátumbecslésből. Havi becslésükhöz öt intézet (a Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián) számait használták föl. 

Az öt intézetnél a biztos szavazók körében a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 44,8 százalék volt. Második helyen a Jobbik állt 20 százalékkal, majd a harmadik helyen az MSZP végzett 16 százalékkal. A Demokratikus Koalíció 8,2, az LMP 5, az Együtt 1,6, míg a Párbeszéd Magyarországért 0,2 százalékot ért volna el.

A becslést úgy készítették el, hogy a baloldali pártok (MSZP, DK, Együtt, PM) eredményeit összeadták (26 százalék), mivel a jelenlegi támogatottságuk alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a 2018-as választásnak külön-külön futnának neki. Megjegyezték, hogy a külön indulás politikai öngyilkosság lenne a részükről.

 

 

Mindezek alapján a Fidesz–KDNP 126, a közös baloldal 39, a Jobbik 28, míg az LMP hat mandátumot szerezne az új parlamentben. 

(Origo

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére