Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális fölény a bizalmi szavazáson, Gyárfás Tamás marad az úszószövetség elnöke

888.hu

2016.04.24. 14:48

Elsöprõ többséggel szavaztak bizalmat Gyárfás Tamásnak a szövetség éves közgyûlésén, így maradhat a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A MÚSZ évi közgyűlése azzal kezdődött, hogy az elnök, Gyárfás Tamás bizalmi szavazást kért személyét illetően. Ez a szavazás végül egészen egyértelmű eredménnyel zárult.

118 igen mellett, csupán 1 nem és egy tartózkodás volt a NYÍLT szavazáson, ezzel megerősítették tisztségében Gyárfást, aki már 1993 óta folyamatosan elnöke a szövetségnek.

A bizalmi szavazás szükségszerűségéről Orendi Mihály beszélt a napokban, aki a szakszövetség ellenőrző testületének elnöke volt április 13-i lemondásáig. Ebben az időszakban tört ki a Kiss László botrány, amely végül a szövetségi kapitány lemondásával zárult. Posztját Hargitay András vette át.

Orendi Mihály biztos volt abban, hogy Gyárfás iránt töretlen a bizalom a szövetségen belül, és a szavazás csakis elsöprő diadallal zárulhat. Nem tévedett, a 118 igen valóban meggyőző.

Mint ismeretes, Kiss László 55 évvel ezelőtti gusztustalan és embertelen tette miatt kialakult helyzet mellett az évnek egy másik skandalluma is volt az úszóvilág berkein belül. Hosszú Katinka borította ki a bilit és a magyar úszósport problémáira világított rá több-kevesebb sikerrel.

Akkoriban aggódhattunk amiatt, hogy esetleg Katinka úgy dönt, hogy nem magyar színekben indul az olimpián, ami valószínűleg a Rióba induló delegációnk eredményességét erősen megcsappanthatta volna.

Orendi felvetése mellett ezek a kellemetlen ügyek is késztethették Gyárfás Tamást, hogy kérje a bizalmi szavazást.

Az eredmény nem meglepetés. Nem volt miért aggódnia. Pár hete Kiss Lászlót is biztosították bizalmukról a szövetségben, amit döbbenettel fogadott a társadalom. A népharag jobb belátásra is bírta a szövetségi kapitányt, kénytelen-kelletlen lemondott. Azóta nagy a csend körülötte, bár azt ígérte, hogy bebizonyítja országnak és világnak, hogy soha nem követte el azt a tettet, amivel vádolják. Vajon most hol tarthat a bizonyítási folyamatban, és mikor láthatjuk azt a bizonyos megdönthetetlen bizonyítékot, amely ártatlanságáról tanúskodik. Azt hiszem, nemcsak én vagyok erre kíváncsi.

Gyárfás Tamás diplomáciai érzéke elvitathatatlan. Hogy milyen eszközökkel éri el eredményeit, arról nem lehet tudni. Innen-onnan mendemondák keringenek arról, hogy milyen ember Gyárfás Tamás, milyen módszerei vannak. Erről csak azok tudhatnak igazán, akik közvetlenül mellette dolgoznak. Én biztos nem. De ahogy mondani szokták: nem zörög a haraszt...

Egy biztos, Gyárfás Tamás képes felmutatni eredményeket, élő példa a 2017-es budapesti világbajnokság megrendezése. Nem hullott az ölébe. Megdolgozott érte a maga módján. Ebből a szemszögből nézve nem is meglepetés ez a nagy bizalom. Igazi vezető személyiség. 118-an pedig örülnek annak, hogy Gyárfás vezetheti tovább őket. De valóban örülnek?

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha nem nyílt, hanem titkos szavazást tartanak, akkor milyen eredmény született volna?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére