Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány megegyezést szeretne a tanárokkal

Bertha László

2016.04.08. 22:38

Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere megegyezést szeretne a köznevelés kérdéseiben.
BUDAPEST, 22:38

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megegyezést szeretne a köznevelés kérdéseiben.

A miniszter az ATV Szabad szemmel című műsorában elmondta, hogy az ő felelősségük, hogy mindenkivel beszéljenek, aki javítani akar a köznevelés rendszerén, a felhalmozódott hibákon. Balog hangsúlyozta, hogy a köznevelési kerekasztal az, ahol van értelme dolgozni, itt már komoly eredmények születtek. Továbbá javasolta, hogy mindenki vegyen részt a kerekasztal munkájában.

Balog szerint nem egy olyan ügyről van szó, amit egyik napról a másikra lehetne megoldani, de mindenkivel hajlandók tárgyalni. A kormánypárti politikus újfent leszögezte, hogy vannak még olyanok, akiknek van mondanivalójuk az ügyben, ezért mindenkit várnak, akik valóban javítani akarnak a helyzeten.

A tárcavezető hangsúlyozta azokat az eredményeket, hogy a sztrájkbizottság által megfogalmazott 25 pontból 20 esetében már sikerült megállapodni, de sajnálja, hogy

kockáztatják ezeket az eredményeket.”

A kérdéses pontok egy része bérügyeket érint, ezekben Balog szerint nem tudnak továbbmenni, ez a probléma, mivel ehhez plusz 50 milliárd forint kellene, ez pedig „most nem megy”. A miniszter elmondta, hogy eddig még egyetlen önkormányzat sem kérte, hogy adják vissza az iskolákat.

A korábbi rendszer működésképtelen volt, hiszen az önkormányzatok nagy adósságokat halmoztak fel, és ha a fenntartó fizetésképtelen, akkor az iskolák is. A 21. században ráadásul nem működhet úgy egy intézmény, hogy ne legyen külső minőségi kontroll, ezért hozták be a szakfelügyeletet, a minősítést, és ehhez egységes fenntartó kell – mondta Balog Zoltán.

(MTI, ATV)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére